VSK-tränaren: ”Så länge jag är här så kommer jag tro på oss”

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mesta mästarna Västerås har väntat länge, men är nu redo för elitseriepremiär.

Efter en speciell försäsong ska laget nu överträffa förväntningarna.

– Första omgångarna handlar mest om att komma igång och spela in sig, säger tränaren Michael Carlsson som tror stenhårt på sitt lag.

Västerås är mesta mästare i bandyn. Med sina 20 SM-guld har de ett stort försprång på regerande mästarna Edsbyn som tillsammans med IFK Uppsala har 12 SM-guld.

Inför årets säsong är det Villa Lidköping som är den stora favoriten, tätt följda av AIK och Edsbyn.

Trots det tippade Västerås tränare Michael Carlsson sitt VSK som SM-guldvinnare på säsongens upptaktsträff.

Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Är det för att ni är just VSK eller tror ni stenhårt på er själva?

– Vi har tränat i elva månader och kört väldigt hårt under en lång försäsong. Ska jag tro på att AIK eller Edsbyn vinner då? Jag tror alltid på vårt lag. Sedan är det en lång väg dit och vi måste jobba hårt för att ta oss dit, säger VSK-tränaren till Sportbladet.

– Jag tror att det är många lag som tror på sig själva, men som inte vågar säga något. Så länge jag är tränare för VSK så kommer jag tro på oss.

Till årets säsong har VSK tappat stjärnan Martin Landström, utlånad till den ryska klubben Bajkal Energy, som var lagets näst bäste spelare poängmässigt med sina 40 poäng i fjol.

Utöver det så har laget inte utsatts för någon större spelarrockad och fyllt på med lite yngre förmågor.

– Vi lever efter våra ekonomiska förutsättningar. Pandemin gjorde det inte lättare. Men vi tycker att vi har investerat bra. Vi har inte AIK:s budget riktigt. Så på så viss har vi en väl investerad trupp, säger Carlsson.

”Uppe och nosar ganska högt”

Hur står sig då VSK jämfört med fjolårssäsongen? Det får de första matcherna visa menar lagets tränare.

– Som det känns nu så tycker vi att vi är uppe och nosar ganska högt spelmässigt. Samtidigt har vi börja bygga ett lite nytt spel och så har vi spelat någon träningsmatch för lite jämfört med normalt. Vi har ganska låga förväntningar spelmässigt. Första omgångarna handlar mest om att komma igång och spela in sig, säger han.

Västerås premiär skulle ha spelats för en vecka sedan, men då Vetlanda tvingades pausa sin verksamhet på grund av coronasmitta i laget sköts den upp.

– Killarna har varit duktiga på att gilla läget. Vi har lyckats bra med att hålla motivation uppe under försäsongen, men nu känner vi att vi är redo att börja spela igen. Nu blir det tre matcher på sex dagar så det blir en viktig match för att komma igång.

Det nya premiärmotståndet blir nu nykomlingen Tellus, som även de fick skjuta upp sin premiär på grund av coronafall i laget. De kliver in i söndagens match efter att ha fått återgå till träning först i torsdags.

– Vi såg Vetlanda igår när de vann mot Edsbyn. Man kommer in ganska kravlöst i en sådan match och de kan spela ut på ett annat sätt. Det är väl en liten fördel som Tellus kan ta med sig. Den ska vi undvika att försöka gå på, säger Carlsson.

– Tellus stora styrka är deras lojalitet mot varandra och föreningen. En sammansvetsad grupp som ger allt för varandra. De har bra spelare. De är nykomlingar, men nästan varje spelare håller en bra elitserieklass.

VSK åker till Stockholm utan Måns Engström, hjärnskakning, och Stefan Kröller (tidigare Edberg) som är hemma sjuk med förkylningssymtom.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE