Stina Nilsson

Nya avtalet – kan tävla i två sporter

Stina Nilsson kvar i IFK Mora

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Stina Nilsson, 26, har skolat om till skidskytt.

Trots detta har hon skrivit på ett nytt avtal med längdklubben IFK Mora.

– Det kan hända att hon ställer upp i något enstaka lopp, säger ordföranden Tomas Bredberg.

Stina Nilsson ingår numera i landslaget för skidskytte och har fått ett specialupplägg för att satsa mot OS 2022. Men hon har troligen inte gjort sitt sista tävlingslopp i längd.

Stjärnan har – vilket Expressen var först att rapportera om – skrivit på ett nytt treårsavtal med längdklubben IFK Mora, som hon tillhört under i stort sett hela sin karriär.

– Ja, det stämmer. Hon har trivts väldigt bra i klubben och vi är väldigt glada över att hon vill stanna kvar, säger Tomas Bredberg.

Kan tävla i SM

Att Nilsson stannar i IFK Mora beror på att hon vill ha kvar möjligheten att ställa upp i enstaka längdlopp. Och för att göra det behöver man ha ett kontrakt.

– Så det här är inget dramatiskt egentligen. Många skidskyttar har dubbla kontrakt. Vi fick ju exempelvis se Sebastian Samuelsson tävla i längd-SM 2018, säger Bredberg.

Tror du vi kommer få se Stina Nilsson i SM?

– Det är inte omöjligt. Allt hänger ju på hur skidskytte-schemat ser ut och det är förstås svårt att slå fast något till 100 procent i dessa tider. Men som det ser ut just nu finns det inga skidskyttetävlingar samtidigt som SM i Bruksvallarna 10–11 april 2021, så då är det inte omöjligt att Stina ställer upp.

Stina Nilsson.

Foto: PER DANIELSSON / BILDBYRÅN

Helt nytt avtal

Avtalet med IFK Mora är helt nytt.

– Ja, vi skrev ett treårsavtal inför förra säsongen med avsikt att det skulle gälla över OS i Kina 2022, men eftersom hon nu bytt sport bestämde vi oss för att riva det kontraktet och skriva ett helt nytt avtal. Även detta gäller över tre år.

Då får hon lite mindre ersättning antar jag?

– Så är det. Det blev en del justeringar av förklarliga skäl, säger IFK Moras ordförande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Stinas svar på ryska attacken

ÄMNEN I ARTIKELN

Stina Nilsson

Skidskytte

Längdskidor