Grattis alla som får barn 3 oktober

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Något speciellt måste det vara över den 3 oktober. För raden av sportsvenskar som fyller år i dag kan vara längre än någon annan dag på året.

Så innan du hyllar Zlatan Ibrahimovic för mycket i dag, tänk också på att ge en tanke till...

Foto: TT

...J-O Waldner som föddes 3 oktober 1965 i Bredäng utanför Stockholm.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Den dagen hade en viss Niklas Wikegård tvåårskalas i Gävle. Nu är han välkänd hockeyexpert.

Foto: Jimmy Wixtröm

1972 anslöt pucktrollaren och dubble världsmästaren Michael Nylander till bemärkelsedagen. Nu är han lika känd som pappa till nya Tre Kronor-stjärnan William och hans lovande bror Alexander.

Foto: TT

På Nylanders ettårsdag, Wikegårds tioårsdag och Waldners åttaårsdag kom en viss Ljubomir Vranjes till världen i Göteborg.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / TT NYHETSBYRÅN

3 oktober 1970 föddes Ronnie Sundin i Ludvika, som kom att göra 891 tävlingsmatcher för Frölunda och ta dubbeln 2006 med OS-guld och VM-guld med Tre Kronor.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

3 oktober 1980 föddes förre AIK-målvakten Ivan Turina i Zagreb. Han avled 2 maj 2013 i sitt hem i Solna och för många AIK-supportrar är denna dagen en minnesdag.

Foto: Björn Lindgren/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ja, raden av kända sportsvenskar som fötts på denna dag är alltså lång. Men idel män än så länge. Tills 1987 då handbollsstjärnan Johanna Ahlm såg dagens ljus i Göteborg. Hon har sedan dess spelat över 140 landskamper och har tre SM-guld.

Foto: TT

Anna Holmlund har OS-brons och VM-brons på meritlistan och 16 segrar i världscupen. Förra vintern tog allt stopp i en krasch i Italien och nu försöker hon steg för steg komma tillbaka till ett nytt liv utanför idrotten. I dag fyller hon jämna 30!

Foto: Bildbyrån

3 oktober 1981 är en dag som svensk landslagsfotboll har mycket att tacka för. Då föddes Andreas Isaksson och växte upp i Smygehamn öster om Trelleborg.

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix

Samma dag föddes Rosengårdssonen och nuvarande Manchester United-stjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Med andra ord: Grattis till alla er som kanske får barn den 3 oktober. Det kan sluta framgångsrikt!

Publicerad: