Paret talar ut efter drunkningsolyckan

”Hoppas alla ser intervjun”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Den 9 juni förlorade Bode och Morgan Miller sin ettåriga dotter Emmy i en drunkningsolycka.

Nu gör de sin första intervju efter tragedin.

– En sån här olycka sker på ett ögonblick, säger Bode Miller.

Alpinstjärnan Bode Miller, 40, och hans fru Morgan, 31, var på en fest i grannskapet när deras dotter, 19 månader gammal, plötsligt hittades livlös i en pool hos grannen efter att ha smugit sig ut genom en bakdörr.

”Aldrig någonsin trodde vi att vi skulle uppleva den här smärtan. Hennes kärlek, hennes ljus och hennes själ kommer aldrig glömmas bort”, skrev Bode Miller i ett inlägg på Instagram.

”Sker på ett ögonblick”

Sju veckor har gått sedan den tragiska drunkningsolyckan. Nu ställer paret Miller upp på en intervju för första gången sedan dess.

– En sån här olycka sker otroligt snabbt. Man kan tro att det sker under speciella omständigheter, men så är det inte, det sker på ett ögonblick, säger Bode Miller.

Morgan Miller fyller i:

– Ett barn som väger under 15 kilo kan drunkna på 30 sekunder, säger hon.

”Hoppas alla ser den”

Intervjun är gjord av journalisten Savannah Guthrie och sänds i sin helhet i NBC:s morgonprogram ”Today” på måndag, men redan nu släpps ett utdrag av den.

– Jag hoppas att alla ser den här intervjun. Speciellt personer med barn i sin närhet. De (paret Miller) pratar i sorg, för att de vill sprida information till andra föräldrar. Jag måste säga att den här intervjun förändrade mitt synsätt gällande barns säkerhet vid pooler, säger Guthrie.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN