”Vill att vi ska spela i kjol med rosa boll”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Rasar mot förbundet: Kan kyssa mig i röven

Ann Grete Nørgaards Danmark förlorade mot Rumänien.
Ann Grete Nørgaards Danmark förlorade mot Rumänien.

Danskan Ann Grete Nørgaard var rasande efter förlusten mot Rumänien handbolls-VM.

Nu kräver 32-åringen att handbollen blir jämlik.

– De diskuterar att vi ska spela med rosa bollar och i kjol, säger danskan till Ekstrabladet.

Det var ett chockat Danmark efter hemmanationens uttåg ur VM-kvartsfinalen mot Rumänien. Nu lägger Ann Grete Nørgaard en del av ansvaret för uddamålsförlusten på det franska domarparet Charlotte och Julie Bonaventura men pekar även fingret högre upp.

”Är grovt nedprioriterade”

32-åringen är trött på att Internationella handbollsförbundet (IHF) låter mindre meriterade domarpar döma damernas mästerskap.

– Vi kan inte göra något nu men vi ska vara på det klara med att allt snack om jämställdhet mellan män och kvinnor bara är skitsnack. De kan kyssa mig i röven. Det är inte i närheten av jämställt. Vi är ju grovt nedprioriterade, säger Nørgaard till Ekstrabladet och fortsätter:

– Att de överhuvudtaget på en löjlig IHF-konferens kan diskutera att vi ska spela i kjol, med mindre och rosa bollar och att vi inte ska använda klister för att det skitar ner kläderna... Kom igen. Det är så nedvärderande och man känner sig som en idiot som kvinna som lägger ner varenda sekund av sin dag på att försöka bli en bättre spelare. Vi blir ju inte tagna på allvar.

”Flögs hem i ägarens privatplan”

Ann Grete Nørgaard understryker att kritiken inte handlar om att de franska domarparet var kvinnor utan menar att IHF generellt ger damerna sämre domare.

– För fyra år sedan i Brasilien hade vi två israeler som vi också fick i EHC Cup-finalen i Rostov vid Don (Ryssland). Då flögs de hem i klubbägarens privatjet. De dömde Danmark i VM-kvartsfinalen mot Brasilien där de var en katastrof. De fick sedan toppa sin karriär med att avsluta med EHC-finalen! Jag har aldrig upplevt något så korrupt och det var tur att vi hade en hemmaseger med 13 mål med oss i bagaget. Vi förlorade med tolv bollar där och de gjorde allt de kunde för att påverka. Det var galet. Vi var i chock.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN