Messi firade 650:e med drömmål

Publicerad 2021-01-31

Lionel Messi frälste Barcelona med ett vackert frisparksmål hemma mot Athletic Club.

Det var argentinarens 650:e fullträff för klubben.

2–1-segern tar katalanerna upp på en andraplats i La Liga.

La Liga-mötet mellan Barcelona och Athletic Club från Bilbao var 20 minuter gammal när Lionel Messi peggade upp för frispark en bit utanför offensivt straffområde. Argentinaren hittade krysset bakom bortamålvakten Unai Simon med en kirurgisk frisparkskanon.

Det var hans tolfte ligamål för säsongen som också innebar hans 650:e fullträff i Barcelonatröjan, sedan han debuterade i klubbens A-lag 2005.

Gästerna kvitterade i den anda halvleken innan fransmannen Antoine Griezmann kunde avgöra på en kontring med kvarten kvar att spela fram till 2–1.

Ny ligatvåa

Därmed tog Barcelona revansch på baskerna, som vann Supercup-finalen för några veckor sedan.

Segern var katalanernas femte raka i ligaspelet och för dem upp på en andraplats i La Liga, på samma poäng som Real Madrid, tio poäng bakom Atletico Madrid.

Vinsten kommer samma dag som tidningen El Mundo publicerade 30 sidor angående Messis fyraårskontrakt, som skrevs 2017 och går ut i sommar.

Uppgifterna gör gällande att argentinaren ska ha fått motsvarade 1 397429 400 kronor per säsong, och en rad bonusar, som gör att fotbollsspelaren vid kontraktets slut i sommar kan ha fått motsvarande 5 622 502 701 kronor.

Detta samtidigt som klubben uppges ha stora ekonomiska problem och vara nära konkurs, med skulder om motsvarande 12 miljarder svenska kronor till bland annat Liverpool, Ajax, Bordeauz och Gremio för spelarövergångar.