Djurgårdens IF

Bekräftat: Erik Berg avslutar karriären

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson: ”Otroligt vemodigt”

Av: 

Cesar Fältskär

Erik Berg avslutar karriären.
Erik Berg avslutar karriären.

SPORTBLADET

Djurgårdens Erik Berg har bestämt sig.

Karriären avslutas i förtid.

– Det är alltid tråkigt när en så duktig fotbollsspelare får sluta lite för tidigt, säger sportchefen Bosse Andersson till Sportbladet.

Erik Berg, tidigare Johansson, har dragits med skador under hela sin karriär. Nu är det även kroppen som sätter stopp för en fortsatt fotbollskarriär.

– Det här känns otroligt vemodigt. Det har tagit lång tid att komma fram till beslutet men det är dags att tacka för sig, säger Berg till Djurgårdens hemsida.

Enligt sportchefen Bosse Andersson har beslutet tagits under våren. Berg hade kontrakt även över nästa säsong.

– Vi har haft en dialog under säsongen, det har vuxit fram. Erik har haft två tuffa fotbollsår, och det är klart att det sliter.

Mittbacken, med 12 a-landskamper på cv:et, medger på Djurgårdens hemsida att det är knäet som säger nej. Andersson kommer att sakna honom i omklädningsrummet.

– Även om han inte spelat jättemycket så har han varit bidragande till allt vi har gjort. Vi har bara sett för lite av honom på planen, tyvärr, säger han.

Var nere på Kaknäs

Berg kom ner till Djurgårdens träningsanläggning på Kaknäs och meddelade laget under fredagen.

– Han var här nere och meddelade alla. Det är en fantastisk fotbollsspelare som tvingas sluta alldeles för tidigt, säger Andersson.

Sportchefen säger att man inte kommer att ta in en ersättare.

– Vi plockade ju in Jesper Löfgren i våras, då vi visste att Erik inte skulle spela jättemycket. Så vi planerar inte att ta in någon ersättare, nej. Vi har en tuff konkurrens på just de platserna.

Det kommer ju att frigöras löneutrymme utan Berg. Hur kommer ni använda det?

– Vi kommer att följa utvecklingen, säger Andersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

KLART: Stefan Billborn sparkas från Hammarby

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF

Allsvenskan i fotboll

Bosse Andersson

Fotboll