Linn Svahn: Jag hoppade ut genom fönstret

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Trots att Linn Svahn var övertränad vägrade hon vila.

I Skavlan berättar supersprintern hur hon rymde från sitt rum för att åka skidor i smyg.

– Det var bara att hoppa ut genom fönstret, säger hon i SVT.

Elitkarriären är kort men har redan haft sina toppar och bråddjup. 20-åriga Linn Svahn vann sprintcupen i vinter, vilket var svårt att förutse för fyra år sedan.

I SVT:s Skavlan berättar Svahn om sina tuffa tonår, då kroppen hindrade henne från att köra så mycket skidor som hjärnan önskade.

– På skidgymnasiet ville jag inte träna lite, då ville jag träna rejält. Det ledde till att jag inte bara gick över en gräns, inte två gränser, utan var ganska långt över en gräns för vad jag klarade av, säger hon i programmet och berättar om den givna följden:

”Det har pushat mig”

– En ganska klassisk, rejäl överträning. Och jag fick lite skador på det. Då hade jag många runt omkring mig som försökte få mig att inse att det inte var bra, det jag höll på med.

Rådet var att vila, men hon lydde det inte fullt ut. Kvällstid hände det att Linn Svahn hoppade ut genom fönstret för att smygträna.

– Jag försökte att förtränga det. Tänka att det går över på en vecka, att jag behöver bara ligga på soffan och kolla lite på serier. En kortis. Men jag förstod att jag måste förändra mitt tankesätt, för det handlar inte alltid om att träna mest utan att träna bäst. Det har pushat mig till det jag är i dag.

Publicerad:

LÄS VIDARE