”Minsta förändring och vi kommer agera”

Publicerad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Sverige spelar EM-kval borta mot Israel på torsdag.

Men oroligheterna i landet har stört uppladdningen.

– Minsta möjliga förändring av säkerhetsläget och vi kommer agera, säger landslagschefen Fredrik Joulamo.

Våldet har tappats upp i Gazaremsan sedan Israel dödat den palestinska jihadledaren Baha Abu al-Ata. Raketeld har avfyrats mot Israel och på tisdagsmorgonen hördes flyglarm även i Tel Aviv, enligt TT.

På torsdag ska Sveriges basketdamer spela EM-kval mot Israel i just Tel Aviv, 40 mil från Gaza. Oroligheterna i landet har påverkat basketlandslagets uppladdning.

Foto: Tsafrir Abayov / TT NYHETSBYRÅN

”Följer utvecklingen”

Enligt Sportbladets uppgifter har spelare varit tveksamma till att åka till matchen, men på onsdagen var hela truppen på plats i Tel Aviv.

– Självklart följer vi utvecklingen, men än så länge finns ingen avrådan att åka dit. Men minsta möjliga förändring av säkerhetsläget och vi kommer agera, säger landslagschefen Fredrik Joulamo och fortsätter:

– Spelarna kom till hotellet i går och av vad jag har hört så är det än så länge lugnt. Det är fyra internationella matcher de kommande dagarna och de kommer att spelas.

Matchen mot Israel är den första för Sverige i EM-kvalet. Sedan väntar Montenegro på hemmaplan i Malmö på söndag. 

EM spelas i Frankrike och Spanien sommaren 2021. I februari ska Sverige, som slutade sexa i EM senast, spela OS-kval om en plats i Tokyo nästa sommar. 

Publicerad:

LÄS VIDARE