Chockbeskedet om HV-stjärnan

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Lias Andersson är HV71:s andracenter och klubben har räknat med honom hela säsongen.

Nu kommer Los Angeles Kings med chockbesked.

– Det är definitivt planen att ta över Lias, säger Kings spelaransvarig Nelson Emerson.

I somras tillhörde Lias Andersson NY Rangers och tyckte inte att hockeylivet var kul. Han trivdes inte i Rangers och fick till slut tillåtelse att bli utlånad till Sverige och HV71 2020–21.

– Jag mår bra i dag. Det var tufft där när jag var i USA, precis som de flesta vet, men nu är jag glad att jag har fått komma till Jönköping och HV. Jag har träffat familj och vänner och verkligen kunnat fokusera på rätt saker. Jag mår utmärkt, sa Lias Andersson i en intervju med Expressen i somras.

Därefter har det hänt mycket.

Bland annat har Los Angeles Kings bytt till sig rättigheten till Lias och även hans gällande kontrakt som sträcker sig över den kommande NHL-säsongen.

Den här säsongen har inneburit ömsom vin som vatten för Lias i SHL. Han har varit avstängd för en brysk huvudtackling, spelat med Tre Kronor och varit en viktig pjäs i HV71:s andrakedja där han står noterad för sex poäng på nio matcher.

Lias Andersson.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Lias Andersson.

”Det är planen”

HV71 har hela tiden var inställda på att Lias Andersson ska spela hela säsongen i Sverige. Men Los Angeles Kings kommer nu med andra uppgifter.

Sportbladet har varit i kontakt med Christian Ruuttu, chefsscout i Europa, samt spelaransvarig Nelson Emerson och ställt frågan om man tänker kalla hem sin spelare.

– Frågan ägs av Kings front office, men visst tror jag att de gör det. Varför skulle man annars göra en trade? Ser ingen anledning att planerna ändrats, säger Ruuttu.

Emerson förstärker den bilden:

– Det är definitivt planen att ta över Lias. Men vi väntar fortfarande på att NHL ska presentera någon form av datum för spel.

Säsongen 2020–21 är speciell och en världsepidemi råder. Det finns transferfönster för spelare som vill lämna Sverige för NHL och de är sedan länge stängda.

Räkna med att fortsättning följer i frågan.

Publicerad:

LÄS VIDARE