Johaugs kritik: ”Är helt galet”

Kan dra sig ur touren: ”Beror på”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Världscupen i längdskidor ska köras som vanligt med 14 tävlingshelger i lika många orter.

Therese Johaug är skeptisk.

– Det är som att tro på jultomten, säger hon till VG.

De flesta idrotter har tvingats anpassa sin verksamhet på grund av den pågående coronapandemin. Exempelvis har skidskyttet beslutat sig för att inledningsvis bara åka på två tävlingsorter i stället för fyra.

Men längden planerar att köra på som vanligt.

Schemat som sattes tidigare i år – som innehåller totalt 14 världscuphelger på lika många orter, Tour de Ski samt ett VM – gäller fortfarande.

”Har mina tvivel”

Något Therese Johaug nu ifrågasätter.

– Det är ju som att tro på jultomten att vi ska köra alla tävlingar denna säsong, för att vara helt ärlig. Det är helt galet många tävlingar på olika orter i olika länder. Jag tycker det är en offensiv plan med tanke på dagens omständigheter. Att alla VC-tävlingar ska gå som planerat, det har jag mina tvivel kring, säger hon till VG.

Frida Karlsson och Johaug.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Frida Karlsson och Johaug.

Kan skippa touren

Världscupen inleds med en minitour i finska Ruka den 27 november. Totalt ska det köras 23 VC-lopp, 8 Tour de Ski-lopp och 6 VM-lopp. Det blir totalt 41 lopp.

Johaug säger att hon överväger att skippa Tour de Ski.

– Det beror helt på hur det går före jul och hur saker och ting utvecklas. Det är en tuff tour med åtta lopp, plus allt runtomkring med coronan. VM är mitt stora mål den här säsongen, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE