Motorsport

Seger för Will Power i Indycar - Rosenqvist avancerar

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Will Power visar just power.

Den förre mästaren tog säsongens första seger – samtidigt som Felix Rosenqvist avancerar i mästerskapet.

Indycar har återvänt till en traditionell racerbana efter fem deltävlingar på ovalbanor och där trivs Felix Rosenqvist. Han kvalade in på plats sju till Honda 200 på Mid-Ohio och startade loppet bra. Han avancerade, plockade en placering i samband med sitt första depåstopp på det 21 varvet och efter halva loppet låg han på plats fem. I samband med det andra och sista depåstoppet tappade han en placering. Han slutade loppet på plats sex, vilket gjorde att han var bösta bil från Chip Ganassi Racing. Resultatet gjorde att han avancerade till plats nio i mästerskapet.

Rosenqvist avancerar i Indycar

Marcus Ericsson kvalade sämre och startade loppet från plats 21. Det ställde till problem för svensken som länge satt fast lång bak i fältet. För att ta sig ur det körde han med en väldigt lång första stint, under den andra avancerade han sedan i fältet vilket räckte till plats 15.

Will Power vann tävlingen från pole position, teamkollegan och den regerande mästaren Josef Newgarden slutade tvåa.

– Det var härligt, vi har haft ett väldigt prövande år och det har varit väldigt tufft för oss, säger Will Power till NBC efter loppet.

– Det är väl första gången på ungefär tio år som jag sagt att nu ska vi verkligen satsa allt och se vad som händer. Det gjorde att vi vann loppet.

Fyra lopp återstår av årets säsong i Indycar och svenskarnas teamkollega Scott Dixon behåller ledningen i mästerskapet. Nästa deltävling avgörs på samma bana senare i dag (söndag). Även kvalet avgörs under söndagen.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag vill hela tiden fortsätta klättra mot toppen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Indycar

Marcus Ericsson

Felix Rosenqvist