Rörd Ebba Årsjö tog emot Victoriapriset

Det var känslosamt när Ebba Årsjö tog emot Victoriapriset 2022.

Kronprinsessan var rörd när utmärkelsen delades ut.

– Det är så stort, säger Årsjö i SVT:s sändning.

Ingemar Stenmark, Gunde Svan, Carolina Klüft, Sarah Sjöström. Det är bara några av namnen som fått ta emot Victoriapriset tidigare. Nu har Ebba Årsjö blivit den första paraidrottaren någonsin som fått utmärkelsen.

Under torsdagskvällen delade kronprinsessan Victoria ut priset till Årsjö, som bland annat tog två VM-guld och dubbla para-guld tidigare under året. En hyllningsvideo spelades upp innan 21-åringen klev upp på scenen för att ta emot utmärkelsen.

– Jag blev ganska mosig av den där filmen, det kom några tårar. Så jag är glad över att jag har en fusklapp faktiskt, säger kronprinsessan Victoria i SVT:s tv-sändning och fortsätter:

Ebba Årsjö mottar Victoriapriset av kronprinsessan Victoria.
Ebba Årsjö mottar Victoriapriset av kronprinsessan Victoria.

”En imponerande bragd”

– Victoriapriset 2022 tilldelas en idrottare som stått för storslagna prestationer under året. Trots stora smärtor reste hon sig och fortsatte att tävla och tog guld igen. Det är inget annat än en imponerande bragd.

Huvudpersonen själv var också känslosam.

– Som ni ser är jag lite blödig av mig. Det är mycket känslor som vanligt. Det är så stort. När man får se den här videon så känns det extra mycket.

Ebba Årsjö.
Ebba Årsjö.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.