Motorsport

Hamilton tangerar Schumachers rekord

Verstappen kraschade INNAN start

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Lewis Hamilton har tagit ännu en seger.

Hans åttonde i Ungern.

Därmed tangerar han Michael Schumachers rekord.

– Mercedes kör inte bara på en annan planet. De kör i ett annat universum, säger Sebastian Vettel.

Mercedes världsmästare jagar inte bara en sjunde VM-titel, han jagar också flera av Michael Schumachers rekord. Tysken vann sju VM-titlar, 91 GP-lopp och åtta segrar på en och samma bana (Circuit de Nevers Magny-Cours ).

I Ungern tangerade Hamilton Schumachers rekord när han vann sitt åttonde lopp på en och samma bana. Segern gör att den regerande mästaren nu leder VM.

– Det känns som om jag fick ta emot väldigt många smällar under premiärhelgen, det var jag inte alls beredd på. Därefter fokuserade jag om, något som jag försöker göra efter varje racehelg och de två senaste helgerna har varit riktigt bra. Jag försöker verkligen att ligga på max varje helg, säger Lewis Hamilton efter sin 86:e GP-seger.

Därmed är han bara fem segrar från Michael Schumachers rekord och vinner han VM-titeln i år tangerar han ytterligare ett av tyskens rekordnoteringar.

Verstappen kraschade innan start

Bakom honom lyckades Max Verstappen köra in på plats två, detta trots att han kraschade på uppvärmningsvarvet. Red Bulls förare tappade kontrollen över bilen i kurva 12, skadade framvingen och hjulupphängningen. Mekanikerna fick jobba stenhårt för att ens få bilen till start - och lyckades med ett par sekunder till godo.

– Detta känns som en seger. Jag trodde inte ens att jag skulle kunna vara med, säger Verstappen.

– Jag fick inte alls den starten jag ville ha i dag,. jag körde in i barriären på väg till start. Mekanikerna gjorde ett otroligt jobb, jag vet inte hur de lyckades få bilen klar till i tid. Jag är oerhört nöjd med bara den saken och när jag sedan lyckades göra ett så bra första varv och avancera var det ännu bättre. Det avgjorde till min fördel.

Andraplatsen - känns som en seger

Valtteri Bottas, även han Mercedes, fick en dålig start och gjorde allt han kunde för att försöka köra om Verstappen. Jakten pågick hela vägen in i mål.

– Det är svårt att köra i kapp här, men jag hade mycket trafik framför mig och det i kombination med att mina däck var betydligt äldre än Valtteris gjorde det inte enklare, säger Verstappen.

– Jag är oerhört nöjd.

Efter tre deltävlingar på lika många veckor har F1 uppehåll nästa helg, för att sedan köra två deltävlingar på Silverstone i Storbritannien de två första helgerna i augusti.

F1-bloggen med de senaste ryktena kring Vettel

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Josef Newgarden tillbaka som vinnare i IndyCar

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Lewis Hamilton

Valtteri Bottas