Basket

Irriterat när Borås reducerade finalen mot Södertälje

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

BORÅS. Södertälje missade chansen att säkra guldet på bortaplan.

Efter matchen riktade lagkaptenen Martin Pahlmblad kritik mot Borås domarsågning senast.

– Det är ett slutspel, vill de inte ha fysiskt spel ska de fan inte spela basket. Det är så jävla löjligt, säger han.

Efter fyra raka guld har Södertälje Kings missat titeln två år i rad. Men efter att Alexander Lindquist avgjort den tredje finalen mot Borås med två sekunder kvar hade laget skaffat sig tre matchbollar för att inte göra det igen.

Men den första försvann.

Borås kom ut med en helt annan intensitet och satte allt inledningsvis. Trots att stjärnan Marcus Tyus tvingades kliva av skadad redan efter en minut och 46 sekunder hade hemmalaget 31-17 efter den första perioden.

Borås fortsatte att behålla greppet och med Tyus tillbaka i spel hade hemmalaget 55-37 efter två tunga treor i slutet av Tyus och Nimrod Hilliard.

”Tappar huvudet”

Borås hade som mest en 20-poängsledning i den tredje perioden, men Kings krympte avståndet till 14 poäng. 

Då drog Auston Barnes först på sig sin fjärde foul och sedan en teknisk på det och fick därmed inte spela vidare. 

Efter de var matchen över för Södertälje. När Eric Adams dessutom åkte på sin femte foul efter en teknisk efter ett storbråk på planen rann det iväg rejält för Borås. 

Inför den sista perioden var ställningen 81-58 och hemmalaget kunde till slut vinna med 97–80.

– Det är lite farligt att komma 3-0, men jag tyckte ändå att mentaliteten i laget var bra. Vi kom in med bra inställning. Sedan är det små marginaler som gör att de får flyt och det blir kanske lätt att vi tappar huvudet och spelar ett spel som vi inte har gjort de senaste tre matcher, säger Martin Pahlmblad.

”Uppenbart att domarna är emot oss”

Efter den tredje finalen var Borås irriterade på domarinsatsen och i en intervju med BT sa domarchefen Oscar Lefwerth Borås drabbades mest av misstagen.

I den fjärde finalen fick Kings två tekniska, tre osportsliga och ”vann” foulstatistiken med 28–18.

– Det var jävligt uppenbart att domarna var emot oss i dag. Ska jag ringa in och klaga nu eller så att de kanske kan blåsa för oss nästa match? Vi tar bollen till korgen mycket mer och ändå får de mer foul med sig än oss. De ”hand checkar” när vi är på posten och de blåser ingenting, sedan blåser de alltid för hand check på oss när vi håller Nimrod och dem, säger Martin Pahlmblad och fortsätter:

– De (Borås) vill ju inte spela fysiskt, så fort man är på och spelar fysisk så klagar coachen på att de ska blåsa mer fouls. Det är ett slutspel, vill de inte ha fysiskt spel ska de fan inte spela basket. Det är så jävla löjligt att de klagar så mycket. Jag ser hellre att domarna blåser mindre foul eller i alla fall är konsekventa.

Södertälje har nu chansen att säkra guldet inför hemmapubliken i Scaniarinken, men Borås planerar att stoppa festen.

– Folk räknar alltid bort oss, men det är okej. De vann tre i rad och det är möjligt för oss också, vi måste bara ta en match i taget och jag tror att vi har en bra chans om vi bara tar nästa match, säger Marcus Tyus.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 3,5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Borås redo för final – 19 år efter magiska resan mot slutet

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket

Basketligan herr

Södertälje Kings

Borås Basket