Ny rasism mot Balotelli: "Skäms!"

Publicerad 2020-01-05

Brescias Mario Balotelli blev utsatt för rasism mot Lazio.

Mario Balotelli markerar efter att återigen ha blivit utsatt för rasism i den italienska fotbollsligan. Det var i hemmamötet med Lazio som anfallaren – efter att han gett Brescia ledningen i första halvlek – fick rasistiska ramsor riktade mot sig från bortaklacken.

Balotelli gjorde domaren uppmärksam på händelserna och matchen avbröts i några minuter.

"Lazio-supportrarna som var på plats på stadion i dag, skäms!", skriver Balotelli på Instagram, tillsammans med hashtaggen #saynotoracism.

Tystade på bästa sätt

Brescia-supportrarna försökte tysta påhoppen med visslingar och jubel, något som applåderades av Balotelli.

Den 29-årige måltjuven, född på Sicilien och med ghananska föräldrar, är en av flera spelare som har fått utstå rasism i Serie A under säsongen. I början av november fick han apljud riktade mot sig borta mot Verona och hotade då med att lämna planen.

Där fortsätter han dock att leverera. Balotellis fullträff i den 18:e minuten mot Lazio räckte förvisso inte till seger (1–2), men var det första målet i ligan det här decenniet. Samma man gjorde 2010-talets första mål, då som ung Inter-spelare.