Hemligheten – Idéhns utskällning av Mässing: ”Bett om ursäkt”

Publicerad 2019-12-08

KUMAMOTO. Mikaela Mässing, 25, stod för en mirakulös poängräddning för Sverige med åtta mål de avslutande 18 minuterna.

Efter att ha blivit utskälld av Filippa Idéhn.

– Jag bad om ursäkt efteråt, säger målvakten.

Silkeborgsmålvakten Filippa Idéhn var en av de stora hjältarna i den svenska bragdupphämtningen till 28–28 efter flera stora underlägen mot stornationen Spanien i handbolls-VM.

Mängder av räddningar

29-åringen svarade för totalt 12 räddningar när Sverige mirakulöst kom ikapp Spanien.

Men Idéhn hjälpte Sverige uppenbarligen med mer än bara räddningar.

– Jag frågade vår psykolog om jag skulle skälla eller hålla käften i paus. Hon sa till mig att jag skulle hålla käften och då gjorde jag det, säger målvakten till TV6.

Dock kunde inte den temperamentsfulla målvakten hålla igen känslorna ute på planen i den andra halvleken – och skällde ut den blivande svenska poängräddaren Mikaela Mässing efter att hon skjutit i stolpen vid underläge, 12–21 efter 41 minuter.

Mässing, som gjorde avslutande 28–28 med tre sekunder kvar, säger till Sportbladet:

– När jag sköt ett skott i stolpen tyckte hon inte att jag gick för det till hundra procent. Hon skrek nåt ”Stick in näsan och gå hundra nu, för helvete”.

Sedan gjorde 25-åringen åtta mål för Sverige på 18 minuter och de tre avslutande målen under de dramatiska slutminuterna.