Sverige ute ur VM efter kollaps i första

Publicerad 2015-12-13

"Nu vill man inte gå upp ur sängen på ett tag"

Sverige klappade ihop totalt i den första halvleken mot Danmark och gjorde inte mål på 16 minuter.

Det lyckades man aldrig reparera och Sverige är utslaget ur VM.

– Jag tycker att vi klädde av dem i dag, säger Danmarks målvakt Sandra Toft till Sportbladet.

Gulldén och de andra svenska spelarna kom ingenvart i andra halvan av första halvlek.

Det skulle bli en riktig rysare.

Åttondelsfinalen mellan värdnationen Danmark och Sverige i den omtalade Boxen i Herning.

Det var jämnt i en kvart – sedan handlade allt om ett lag i den första halvleken.

Det var inte Sverige.

– Det är så dåligt. Framåt lyckas vi inte skapa någonting och bakåt gör de ju mål på allt. Just nu funkar ingenting, sa Isabelle Gulldén i paus i Kanal 5.

Följdes åt i en kvart

Lagen följdes åt i början av matchen och Sverige hade ledningen vid ett par tillfällen – senast med 6–5 efter fjorton minuter.

Strax därpå satte Danmark två snabba kontringar, varpå de några minuter senare vann sin egen utvisning.

När klockan stod på 16.42 reducerade Sverige och danskorna ledde med endast en boll, 8–7.

Men därefter blev det inga fler mål – förrän i den andra halvleken, 16 minuter senare.

– De är riktigt taggade, det borde vi också vara, säger Gulldén.

Gulldén: Är fiasko

I den andra halvleken kämpade sig Sverige upp till ett tremålsunderläge med kvarten kvar att spela och chansen fanns att göra avståndet ännu mindre.

– Vi ger oss chanserna men återigen gör vi tekniska fel i de avgörande lägena. Vi var inte tillräckligt heta i dag, säger Linnea Torstenson.

I stället var det danskorna som kunde utöka ledningen och till slut vinna med sju bollar, 26–19.

– Nu vill man inte gå upp ur sängen på ett tag, säger Torstenson.

Inför matchen hade dansk media stora rubriker som sa: "Nu ska svensken kläs av."

Målvakten Sandra Toft, som kom in i slutet av matchen, tycker att danskorna lyckades.

– Jag tycker nog att vi klädde av dem idag, säger hon till Sportbladet.