Uppdaterad 2022-11-25 | Publicerad 2022-11-24

Sverige föll i måstematchen mot Israel.

Nu är drömmen om EM långt bort.

– Det suger, säger Amanda Zahui efter comebacken.

Amanda Zahui har inte spelat i landslaget sedan OS-kvalet i februari 2020. I måstematchen mot Israel var det stjärnan som ledde Sverige offensivt i den första halvleken.

Sverige hade en knapp ledning i paus med 30-27. I tredje hade Sverige en fempoängs-ledning efter två raka treor av Matilda Ekh.

PLUS: Charles, 75: ”Folk blir chockade och vill veta hur jag gör”

Men efter flera treor av Alexander Cohen ledde bortalaget med 55-45 inför sist perioden. Med mindre än fem minuter kvar hade Israel ökat ledningen till 13 poäng.

”Inte i våra händer”

Då började Sverige upphämtningen. Efter att Klara Lundquist gjort viktiga poäng och Ekh satt sin fjärde trea i matchen låg Sverige bara under med 65-63. Men Israel gjorde ett nytt ryck och kunde till slut vinna matchen med 75–68 trots 21 poäng av Lundquist och 20 av Zahui.

– Med tanke på att det här är ett nytt lag så är det en bra start som vi kan bygga på. Det är bara att fortsätta bygga på det här, det är inte över och framtiden för svensk basket ser ljus ut. Det suger, men vi försöker se positiva, säger Amanda Zahui till SVT.

Sverige har nu två raka förluster i kvalet vilket innebär att EM-drömmen är långt borta inför de två återstående matcherna. Sverige måste vinna båda matcherna och de måste göra det stort för att ens ha chansen att ta sig vidare.

– Vi får se vad som händer. Det är inte i våra händer. Men det har funnits värre situationer, säger Zahui.

Amanda Zahui deppar efter förlusten i måstematchen mot Israel.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!