På ett regnigt Studenternas besegrade Västerås Sirius med 6–5.

– En riktig kämparseger, säger Västerås Oscar Gröhn.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Det blev en svängig batalj på Studenternas.

Sirius öppnade målskyttet redan efter sex minuter på straff, men tre minuter senare hade Västerås vänt på steken till en 2–1-ledning. Men innan den första halvleken var slut hade Sirius vänt tillbaka och gick till halvtid med en 3–2-ledning.

I den andra halvleken fortsatte det att svänga.

Skyttekungen avgörande

Matchens stora stjärna Robin Andersson, Västerås 1–1-skytt, var inte nöjd med bara ett mål. Först kvitterade han till 3–3 tidigt i den andra halvleken och med knappa kvarten kvar tog han ner en boll och skickade in sitt tredje mål för matchen på halvvolley vilket betydde 5–4.

Jesper Hermansson kunde sedan punktera matchen för Västerås del när han, på en retur från Robin Anderssons skott, höll sig framme och gjorde 6–4 i öppet mål.

Sirius svarade direkt, men Västerås höll ut och vann med 6–5 efter två raka förluster.

– Det känns som att vi har krigat på och det känns som att vi har börjat få med oss lite marginaler nu också, så att det tippar över lite, säger 4–4-skytten Oscar Gröhn i Sportbladet Play efter regnmatchen på Studenternas.

Mästarna hakar på toppen

I Frillesås gjorde AIK jobbet och avfärdade hallänningarna med 6–1. I Motala fick de regerande mästarna Edsbyn slita hårt, men kunde hålla ut och segrade till slut med 4–3. Edsbyn har nu tre raka segrar och hakar på i toppen från en fjärdeplats.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.