Jättekross av Villa i finalreprisen

Villa Lidköping vann mot AIK med hela 12–4

Publicerad 2021-09-26

Tredje matchen i Fortaxa Cup, AIK mot Villa Lidköping, precis som SM-finalen från förra säsongen.

Då visade Villa Lidköping upp ren och skär bandypropaganda och vann med hela 12–4.

I förra säsongens SM-final vann Villa Lidköping mot AIK efter förlängning med 5–4.

I söndagens finalrepris i Fortaxa Cup så var det inte lika jämnt.

Villa Lidköping visade klass direkt då de fullständigt pulveriserade AIK och efter bara tre minuter var nollan spräckt.

Efter sex minuter stod det 3–0 till Villa. Sedan rann det bara på.

I halvlek stod det hela 7–0 (!) och Joel Broberg hade gjort tre av dem för sitt Villa.

Transportsträcka till slutsignal

Andra halvlek var en spelmässigt tam tillställning. AIK reducerade till 7–1 men det förändrade inte mycket.

Villa hade kontroll över matchen och när domaren äntligen blåste av matchen så stod det 4–12 på tavlan.

– Det var en enorm klasskillnad, säger experten, Emelie Nyström i Bandypuls sändning efter matchen.

Du kan se både Svenska Cupen och Elitserien på Sportbladet!