Doldis skrällde i norska premiären

Publicerad 2020-11-20

Han startade som 32:a.

Men i det första loppet var Sivert Wiig, 23, hack i häl på världscupvinnaren Johannes Hösflot Kläbo i den norska skidpremiären i Beitostölen.

– Dagens stora överraskning, säger kommentatorn Jann Post i NRK:s sändning.

Längdskidor

Wiig skrällde ordentligt när han klättrade från startplats 32 till att placera sig som trea i den första sprinten i den norska längdskidpremiären i Beitostölen.

Efter finalen hade 23-åringen dock halkat ned till en sjundeplats.

Sivert Wiig, som gjorde sina första världscuptävlingar i längdskidor 2019, rankades 52:a i sprintcupen och 100:e i totalen förra året. Att han i dagens första lopp åkte in knappa tre sekunder efter Hösflot Kläbo är enligt NRK:s kommentator ”dagens stora överraskning”.

– Den prologen han har levererat är i internationell klass, säger Fredrik Aukland i sändningen.

Johannes Hösflot Kläbo vann den norska premiärsprinten om 1,7 kilometer, tvåa blev Erik Valnes och trea Haavard Solaas Taugboel.