Överklagan har kommit bort i posten

Publicerad:
Uppdaterad:
Jenny Fransson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Jenny Fransson.

SPORTBLADET

Fyra års avstängning blev domen efter att Jenny Fransson testades positivt för anabola steroider.

Brottaren har valt att skicka in en överklagan till idrottens skiljedomstol.

Men brevet har kommit bort i posten, uppger DN.

I februari i år testade OS-bronsmedaljören Jenny Fransson positivt för anabola steroider.

Hon och hennes ombud, Mats Larsson, har under hela tiden hävdat hennes oskuld, men domen i både dopningsnämnden och Riksidrottsnämnden blev fyra års avstängning.

Nu har hon bestämt sig för att överklaga igen. Nästa steg är Cas, idrottens skiljedomstol. Enligt DN skickade Fransson iväg överklagan som ett rekommenderat brev den 3 november.

Kommit bort i posten

På tisdagsförmiddagen har det ännu inte kommit fram till Schweiz, där Cas befinner sig. Brevet har kommit bort i posten.

Sista dagen att överklaga var den 4 november. Men Fransson kan bevisa att brevet skickades innan dess, tack vare ett kvitto på försändelsen.

Det är inte det enda problemet med överklagan. Det är också väldigt kostsamt. Motsvarade omkring 400 000 kronor skulle det kosta Fransson att fullfölja överklagan, om hon väljer att ha tre domare.

”Alldeles för stora pengar”

Förhoppningen är att Fransson kan få ekonomiskt stöd från Cas. Detta stöd delas till exempel ut till idrottare inom sporter där det inte är stora summor i prispengar, såsom brottning.

– Vi hoppas att Jenny ska erbjudas det här stödet. Skulle hon inte få det blir det svårt att fortsätta processen. Det blir alldeles för stora pengar för henne, säger Larsson till DN.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN