Sirius tog tre sena poäng när nyförvärvet målade

Publicerad 2021-04-18

Sirius fortsätter att vara obesegrade under nya tränare Daniel Bäckström.

Nyförvärvet från Göteborg, Christian Kouakou, gav hemmalaget tre sena poäng i bortamötet med Halmstad.

– Vilken känsla, sade han efter matchen.

Det var två obesegrade lag som klev in Studenternas IP på söndagskvällen – och det verkade förbli så efter 86 minuter. Men då klev Christian Kouakou fram och sköt tre poäng till sitt nya lag Sirius.

Den första halvleken blev chansfattig och mållös, och Sirius Axel Björnström sa det många tänkte i halvtidspaus.

– Det är tempofattigt, nog ingen bra underhållning, sade han till discovery +.

Fortsatt obesegrade

I andra halvleken skruvades tempot upp något, och framförallt Halmstad var nära ett par gånger. Marcus Antonsson i bortalaget brände två väldigt bra chanser.

– Otroligt tungt att åka på ett sent mål. Jag har några fina lägen som kunde resulterat i något, sade Antonsson till discovery + efter matchen.

Halmstads Malkolm Nilsson Säfqvist höll hela 19 nollor i superettan ifjol, och hade efter en nolla i premiären nog hoppats på en ny i dag.

”Vilken känsla”

Men efter 86 minuter spräcktes Nilssons allsvenska nolla. En nick från hemmalagets Mathisen gick i stolpen, via Nilssons rygg och fram till Christian Kouakou. Nyförvärvet kunde raka in 1–0.

– Vilken känsla, allt slit lönade sig till slut. Det är mitt jobb att hålla mig i boxen och vara etta på bollen, säger Kouakou till discovery +.

Vinsten gör att Sirius är obesegrade i årets allsvenska. Efter två omgångar står man nu på fyra poäng.