Elitserien i bandy

Hammarby vinnare under rysarkvällen

Av: 

Christoffer Million

SPORTBLADET

Dramat runt strecken tätnar i elitserien – och det märks på isen.

När Hammarby slog Motala med 2–1 utbröt slagsmål i slutminuterna efter Nicklas Ögrens bentackling på David Pizzoni.

– Det är vild kalabalik på ”Zinken”, utbrister kommentatorn Robert Tennisberg i Sportbladet Play.

Här ser du alla matcher i elitserien

Avslutningen av bandyns elitserie kommer att bli en rysare i tabellens nedre skikt. På tisdagskvällen var flera lag som slåss runt kval- och slutspelsplatser i spel.

Bollnäs, på kvalplats, tappade poäng hemma mot nykomlingen Rättvik efter Jesper Hjelms 4–4-kvittering i slutminuterna. Efter i kväll är det också i teorin klart att Rättvik följer med Tellus och Örebro SK till allsvenskan nästa säsong.

Vetlanda på tionde plats tappade 5–4-ledning till 5–6-förlust hemma mot Sandviken.

Tabellnian Vänersborg var bara sekunder från säsongens första bortaseger när Västerås SK satte 5–5 genom Daniel Johansson i fjärde tilläggsminuten.

”Det blir helt matchavgörande”

Medan konkurrenterna tappade poäng fick Hammarby, också på kvalplats, jubla efter en tung 2–1-seger hemma mot Motala. Alla tre mål föll under matchens första 20 minuter. Trots att gästerna skapade hela elva hörnor efter paus kunde Hammarby hålla undan i dramat på Zinkensdamm.

– Det blir helt matchavgörande. Vi gör vår bästa prestation rent defensivt på hörnor, säger försvarsprofilen Robert Rimgård.

– Vi tar ju allting. Jag tror att vi har två i huvudet på Olle (Öijer) och Tom Nyström, och på de sista hörnorna är vi bara en mur framför bollen. Vi ville verkligen det här.

Kalabalik i slutskedet

En av spelarna som offrade sig så till den grad att han tvingades utgå var Lucas Dalin, men Robert Rimgård ger lugnande besked där.

– Lite varm choklad och bulle så mår han nog bra sen. Två poäng betyder mer.

I slutet av matchen åkte Motalaförsvararen Nicklas Ögren på grovt matchstraff efter en bentackling på David Pizzoni, vilket utlöste slagsmål på isen.

– Det är vild kalabalik nu på ”Zinken”! Det var inte snyggt. Otroligt klumpigt och onödigt gjort av flera spelare i det där läget, säger kommentatorn Robert Tennisberg i Sportbladets sändning.

Siktar mot slutspel

I en haltande tabell skiljer det just nu bara två poäng mellan nian Vänersborg och Hammarby på trettonde plats. Även om Bajen alltjämt är kvar på den sista kvalplatsen så har laget två matcher till godo på Frillesås som ligger på slutspelsplats. Segrar i hängmatcherna så är Bajen förbi.

Det som talar för Hammarby inför rysaravslutningen är att fyra av lagets fem sista matcher spelas på Zinkensdamm.

– Vi vet vilka lag vi tävlar med, och vi vet att vi är starka här hemma. Det blir säkert spännande och tight, men vi ska inte släppa många poäng här på ”Zinken”, säger Robert Rimgård.

Se bandyns elitserie exklusivt på Sportbladet Play.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Robert Rimgård
Publisert:

LÄS VIDARE

Million: Nu måste finalerna lämna Uppsala

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitserien i bandy

Bandy

Hammarby IF Bandy

IFK Motala Bandy