Skidskytte

Stjärnan lämnar genrepet - inför OS

Av: 

Josip Ladan

SPORTBLADET

Förra veckan talade han öppet om sin mentala status.

Nu väljer den regerande världsmästaren och världscuptvåan Émilien Jacquelin, 26, att åka hem från Antholz.

”Huvudet och kroppen hänger inte med riktigt”, skriver Jacquelin på Instagram.

Det var under förra veckans tävlingar i Ruhpolding som Émilien Jacquelin först för SVT och sedan för Sportbladet berättade om kampen med sin mentala hälsa.

– Jag är deprimerad och det är inget jag skäms för att prata om. Jag har väldigt svårt att sortera tankarna. När jag gör bra lopp så tänker jag att jag bara gör mitt jobb, det som förväntas av mig, vilket gör att jag inte gläds åt framgångarna, sa fransmannen till Sportbladet då.

”Jag ger inte upp”

Tanken var även att Jacquelin skulle åka samtliga tre lopp i Antholz, men väljer i stället att åka hem och ladda om inför OS efter att ha kommit tia i distansloppet.

”Det är frustrerande att inte kunna försvara den röda västen, och att titta på loppen i stället för att åka dem själv. Men huvudet och kroppen hänger inte med just nu. Varför? Det vet jag inte. Vi ses på OS, tills dess ska jag göra allt för att komma tillbaka till formen från starten av säsongen. Jag ger inte upp, räkna med mig”, skriver Jacquelin på Instagram.

Stora delar av Sveriges OS-åkarna har valt att avstå tävlingarna i Antholz för att i stället åka på träningsläger. Därför är majoriteten av tävlingstruppen utbytt och består för svensk del av Malte Stefansson, Oskar Brandt, Gabriel Stegmayr och Simon Hallström.

Masstarten vanns av tysken Benedikt Doll, 31 sekunder före norrmannen Johannes Thingnes Bö. Dolls enda bom på fyra rundor blev avgörande när Bö sköt sammanlagt tre, varav en i sista skyttet som också kostade honom segern.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

A post shared by Emilien Jacquelin (@emilienjck)
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Skidskytte

LÄS VIDARE

Thorén: Obegripligt att Frida fick åka

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte

Vinter-OS