Publicerad:

Björk: Brown är det mest patetiska man kan skåda

Av: Carl-Johan Björk

Publicerad:

Han är en del i den nya, unga coachtrend som blåser genom NFL.

I kväll står Gren Bay Packers Matt LeFleur inför sitt stora elddop.

Samtidigt står mästarcoachen Bill Belichick inför en prövning då han ska få superegot Antonio Brown att välja laget framför jaget.

Vid start av NFL:s första vecka så fanns det åtta stycken head coacher i nya kläder. När dammet från vecka ett lagt sig så var det endast en av dessa åtta huvudtränare som stod med en etta i spalten för vinster – Green Bay Packers nya HC Matt LaFleur. 

LaFleur har en diger NFL-erfarenhet, men detta är första gången han axlar rollen som head coach. Det man kan säga om denna värvning är att Packers hoppar på trenden med unga huvudtränare som haft någon form av kontakt med Sean McVay, LA Rams HC som tog NFL med storm 2017.

Segern som Lafleur coachade var inte det Packers vi är vana att se från tidigare år med quarterback Aaron Rodgers vid rodret. Vi har ju vant oss att se Aaron Rodgers-show som måste ta laget på sina axlar och trolla till sig en seger. 

Tung divisionsrival att sparras mot

Det vi fick se förra veckan var snarare en försvarsseger där Packers försvar var otroligt vassa under ledning av försvarskoordinatorn Mike Pettine. Med endast tio poäng framåt så lämnade Packers anfall mer att önska, och speciellt med tanke på att LaFleur är en offensivt lagt coach.

Så när LaFleur påbörjar sin första hemmamatch på Lambeau Field ikväll kommer tio poäng inte vara nog för seger. Packers har nämligen en tung divisionsrival att sparras mot för andra veckan i rad, denna gång i form av Minnesota Vikings som hade en pangstart då de tillintetgjorde Atlanta Falcons i alla spelets faser under inledningsrundan. 

Men det är ett känt ansikte LaFleur möter ikväll i form av Vikings QB Kirk Cousins. 

LaFleur och Cousins lärde känna varandra under den tid som de båda var en del av Washington Redskins. LaFleur är nämligen en bidragande faktor till Cousins utveckling och framgång då han tjänade som Redskins QB coach under Cousins två första år med laget.

Cousins var snabb att skicka ett grattis-sms till sin gamle tränare efter Packers vinst förra torsdagen, men la även till att de kommer och hälsar på inom kort. 

Foto: Steven Senne / TT NYHETSBYRÅN

Första riktiga eldprov i kväll

Cousins anfall behövde knappast visa alla sina tricks då de fort gick upp till en 28 poängs-ledning mot Falcons, och QB:n passade inte bollen mer än tio gånger vilket i sig är helt otroligt. 

En sak är väldigt säker – även om LaFleur lyckades leda sitt lag till vinst under årets första spelvecka så står han inför sin HC-karriärs första riktiga eldprov i kväll, då detta utnämnda anfallsgeni har mycket kvar att bevisa innan han kan krönas till Packers nya coachkung. 

På tal om kröningar så finns det vissa personer som väljer att utropa sig själv till konung utan att få medhåll från andra i kungariket. En sådan individ går under namnet Antonio Brown, och för mig är han kanske det mest patetiska man kan skåda i lagsammanhang. 

Ljög sig bort från Raiders

Jag har aldrig tidigare sett ett sådant ego som manipulerar sin omgivning så till den milda grad att han till slut lyckas manövrera sig till New England Patriots. 

Jag brukar oftast stå på spelarens sida när det gäller kontrakt då man som spelare endast har en väldigt kort tid då man kan tjäna pengar på sin atletiska förmåga och använda sin kropp som sitt verktyg. Men i det här fallet tycker jag Brown spottar på allt vad lag heter genom att involvera hela Oakland Raiders i sitt personliga drama. 

Nu har han landat med ligans bästa organisation, och förmodligen det enda lag som kan hantera en sådan personlighet som Brown. Och vi kan inte annat än avvakta och se om Patriots och coach Bill Belichick faktiskt lyckas få Brown att köpa “the Patriot way” i att alltid välja laget före sin egen personliga vinning. 

Vinnaren i detta drama är i mina ögon Raiders som äntligen blir av med denna börda. Förloraren, men som inte inser det själv, blir just Brown. För oavsett om han på sin karriärs höst äntligen vinner en Super Bowl-ring, så kommer han alltid bli ihågkommen som den spelare som anlitade konsulter i hur han som bäst kunde ljuga sig ur ett kontrakt med ett lag. 

De anklagelser han nu har emot sig gällande våldtäkt väljer jag att inte kommentera då all fakta inte är presenterad. Men jag hoppas att NFL kliver fram och stänger av honom tills dess att sanningen kommer fram. Och om det visar sig att anklagelserna stämmer, gör det enda rätta och stänger av honom på livstid. 

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN