Erika Kinsey

Kinsey vann SM – men får vänta på VM-besked

Av: 

TT

SPORTBLADET

Erika Kinsey vann inomhus-SM i höjdhopp på nya årsbästat 1,92 meter, två centimeter före Sofie Skoog.

Först om några dagar får duon besked om de får tävla i VM i Birmingham om två veckor.

Både Kinsey och Skoog hoppade 1,94 i somras och det är de resultaten som de nu får försöka kvala in till inomhus-VM med. Där får bara tolv hoppare delta – och frågan är om svenskornas resultat, som är tre centimeter från kvalgränsen, räcker för att få en inbjudan från Internationella friidrottsförbundet IAAF.

– Det är bara att sätta sig på baken och vänta på vad de säger, säger förbundskapten Karin Torneklint.

De sex namn hon tog ut inför helgens SM-tävlingar i Gävle har nu kompletterats med ytterligare tre: 60-meterslöparna Austin Hamilton och Odain Rose samt Linn Nilsson på 1 500 meter.

”Han borde få chansen”

Utöver de nio står hoppet till inbjudningar från IAAF.

– Störst chans att få en inbjudan har nog Andreas Kramer. De vill ha 18 löpare med på 800 meter och han borde få chansen, säger Torneklint.

Bland höjdpunkterna på SM nämner hon VM-klara Kalle Berglunds segerlopp på 1 500 meter och inte minst Khaddi Sagnias jättehopp – 6,85 – i längd. Sagnia var tidigare uttagen på 60 meter häck och som det verkar nu kommer hon att dubblera vid världsmästerskapet i Birmingham.

– Det är ett ganska bra tidsprogram med försök på häcken på fredagen och Khaddi känner att det är bra att springa ett häcklopp inför längdhoppet (på söndagen). Häcklöpningen har bidragit till att hon har blivit bättre i längd, hon har fått en bättre attack över plankan, säger förbundskaptenen.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Erika Kinsey

Sofie Skoog

Friidrott