Nanne Bergstrand slutar som tränare i Kalmar

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Kalmar FF klarade sig kvar i allsvenskan med ett nödrop.

Nu kliver Nanne Bergstrand, 64, av som huvudtränare – men kan ändå bli kvar i klubben.

– Kastar man bort den kunskapen vore man korkad, säger sportchefen Jörgen Petersson till Sportbladet.

Kalmar FF kliver 2021 in i sin 18:e raka säsong i allsvenskan.

Nanne Bergstrand har varit huvudtränare i merparten av de åren i klubben.

Men nu verkar ”Nanne-eran” vara över. Under tisdagen meddelade Kalmar att 64-åringen lämnar rollen som huvudtränare.

– Nästa år går föreningen in på sin 18:e allsvenska säsong i rad. Något endast fyra klubbar i Allsvenskan har lyckats med. En väldigt stark prestation av en elitförening i en så pass liten stad som Kalmar. Det är bra för stadens självbild. Jag känner nu att det är dags för mig att ta ett kliv tillbaka och släppa fram någon annan i chefstränarpositionen. Samtidigt har vi påbörjat en diskussion för att se om vi kan fortsätta samarbetet där jag verkar i en annan roll i föreningen, säger Bergstrand i ett pressmeddelande.

Tog hittills enda guldet

Kalmar höll sig med nöd och näppe kvar i den högsta serien via kvalspel mot Jönköpings Södra. Där blev det 4–1 över två matcher.

Bergstrand tog SM-guld med Kalmar 2008, klubbens hittills enda. 2018 var han tvungen att lämna uppdraget på grund av en utmattningsdepression, men kom tillbaka till den precis avslutade säsongen och styrde sitt lag till ett nytt kontrakt.

Exakt vilken roll 64-åringen ska få är inte specificerat ännu.

– Det har vi inte konkretiserat eller formulerat. Men han har en unik inblick efter att ha varit i allsvenskan så många år och en jävla kunskap i det. Dessutom kan han föreningen innan och utan. Kastar man bort den kunskapen vore man korkad, säger sportchefen Jörgen Petersson till Sportbladet.

Ingen tränarjakt inledd

Enligt kvällsposten är Henrik Rydström aktuell för en återkomst efter att ha lämnat Sirius på grund av pendlingsavståndet från Kalmar, där han fortfarande bor.

Petersson menar dock, tvärtemot, att hans namn inte diskuterats.

– Ja, den frågan ställs av jäkligt många. Men jag tycker det är för enkelt att säga att han ska in. När det gäller tränarfrågan för framtiden är vi i en fas när vi utvärderar. Nu ska vi hitta kravspecifikationen och vilken typ av tränare som ska in i föreningen. I den här processen är varken han eller andra tränare involverade.

I ett sms till Sportbladet lämnar Rydström en kommentar.

”Rakt svar – jag älskar tränaryrket (oftast), att få jobba inom det är ett privilegium. Om det sedan är för en förening som betyder mycket (som KFF gör för mig) = bingo. Men jag vill samtidigt inte ta fokus från Nannes gärning under 15 säsonger i KFF (även om årets säsong var blek). I dag får Nanne hyllas”, skriver han.

Publicerad:

LÄS VIDARE