Då klev skadade Leksandsbacken Johan Fransson upp på ståplats, agerade hejaklacksledare och piskade upp stämningen.

Nu väntar en helt avgörande åttondelsfinal på tisdagskvällen.

Leksands IF
IK Oskarshamn

Oskarshamn hade skaffat sig en fördel i åttondelsfinalen mot Leksand.

I lördags vann man på hemmaplan med 3–1 och behöver endast en till seger för att ta sig till kvartsfinal.

Leksand stod alltså inför en måstematch på hemmaplan och den började på sämsta möjliga sätt för dalalaget när Oskarshamn tog ledningen med 0–1 via mål i powerplay genom Patrik Karlkvist.

Om den första perioden var usel av hemmalaget så var det annorlunda i mittperioden och hemmalaget vände på matchen, ivrigt och högljutt påhejat av ett vitt publikhav i Tegera Arena.

1–1 gjorde Mikael Ruohomaa i spel fem mot tre och 2–1 satte Oscar Lang.

– Mycket bättre prestation i andra perioden. Jag försöker bara hitta en bra position vid målet och bara få upp pucken högt. Väldig mycket extra energi vi får där ute av publiken. säger Oscar Lang till CMore.

I den tredje perioden fortsatte hemmalaget trycka och 3–1 kom efter att Justin Kloos drog en en retur precis framför målet.

En kul detalj i den andra perioden var att den skadade Leksandsbacken Johan Fransson agerade klackledare för ståplatsläktaren bakom Oskarshamnsmålet. Han stod på den speciella capo-ställningen och hetsade igång hemmafansen.

Fransson skadade sin rygg i somras efter en olycka och har inte spelat hockey sedan dess.

– Jag var bara sugen. Jag körde igång ”ge mig ett L, ett I och ett F”. Blev ett härligt liv, säger den skadade backen.

Matchen slutade 4–1 efter att Oskarshamn fått ett mål bortdömt efter att Leksandsmålvakten blivit störd i målområdet av Johannes Salomonsson och att Marek Hrivik gjort mål i öppen kasse efter en handledare från egen förlängd mållinje och pucken seglade in i mål.

Målskytten Justin Kloos hyllade ”Frallan” och fansen efteråt.

– Det var elektriskt därute. Och kul att Johan hjälpte till. Vi är alla en del av det här och en stor familj. Vi fick en push av publiken och det ska den ha ett tack för, säger Justin Kloos.