AIK dominerade i derbyt

Publicerad 2022-01-23

Det var ett derby som aldrig riktigt tände till.

AIK avfärdade Hammarby i derbyt efter en imponerande första halvlek och är nu obesegrade i sju raka matcher.

Isac Karlsson var en av de större dirigenterna då han satte fyra mål.

3–0 efter 27 minuter. Hammarby tog timeout men inte ens det kunde rädda dem. AIK fortsatte forcera och när domaren blåste av första halvlek så var ställningen 6–1 i Gubbängens ishall. Isac Karlsson gjorde hälften av målen i den första halvleken för hemmalaget.

AIK sågades i inledningen

Hammarby reducerade tidigt i den andra halvleken och AIK såg i inledningen ut att vara lite ointresserade.

– Det finns en liten tendens att inte AIK jobbar färdigt situationerna. Jag skulle nog ta en timeout snart. Det ser lite sömnigt ut, summerade experten Johan Willes den inledande kvarten.

Det var också det som hände. I 59:e minuten tog AIK en timeout för att samla truppen och bryta Hammarbys momentum. Det skulle visa sig vara ett lyckat drag. Minuterna senare utökade AIK till 7–2 och dramatiken som många hoppades på uteblev.

AIK:s målkung, Erik Pettersson satte slutresultatet, 10–3. Hans tredje mål för matchen.