Bollnäs kvitterade semifinalserien: ”Små marginaler”

Publicerad 2020-03-10

Gästande grundserietvåan Villa Lidköping såg ut att vara på väg mot seger och en utökad ledning i semifinalserien.

Men hemmalaget hade en vändning i sig.

Bollnäs vände 1–2 till 4–2, och därmed är det kvitterat i SM-semifinalserien.

– Det är små marginaler och det ska det vara i de här matcherna också, säger matchhjälten Christian Mickelsson i Sportbladets sändning.

Det första mötet lagen emellan blev jämnt och slutade med en uddamålsseger (5–4) till Villa Lidköping.

Jämnt blev det även i match två i SM-semifinalsserien mellan Villa Lidköping och Bollnäs – fast med en seger för det sistnämnda laget i stället.

Efter att unge Joel Broberg satt 1–2 i Villafavör efter dryga timmens spel så skulle det orangeklädda hemmalaget både kvittera och vända.

Daniel Mossberg stod för kvitteringen i minut 74, innan Christian Mickelsson frälste hemmafansen med ett sent 3–2-mål i minut 87.

Just Mickelsson skulle dessutom sätta 4–2 på straff (en omslagen sådan) på tilläggstid.

”Det räcker ju med att...”

– En tuff match. Kunde gått åt vilket håll som helst, säger en besviken Johan Löfstedt efter matchen i Sportbladets sändning.

Därmed är det kvitterat i SM-semifinalsserien, som fortsätter på torsdag med match nummer tre (i bäst av fem).

Då med hemmais för Villa Lidköping igen – som fortsatt inte vunnit på Bollnäsis sedan 2016.

– Det är en helt annan match hemma, säger Löfstedt, innan han får frågan om det ändå finns ett Bollnässpöke som spökar hos Villa.

– Det räcker ju med att vi vinner tre matcher hemma.