Arsenal till FA-cupsemi efter slutminutsdrama

Publicerad 2020-06-28

Nicolas Pépé firar sitt straffmål i FA-cupkvartsfinalen borta mot Sheffield United.

Sheffield United kvitterade i 87:e och kvartsfinalen i engelska FA-cupen såg ut att gå mot förlängning.

Fyra minuter senare sköt Dani Ceballos Arsenal till semifinal.

Även Chelsea är vidare.

Arsenal FC

Redan i den åttonde minuten kom matchens första mål. Sheffield Uniteds John Lundstram kunde på nära håll nicka in 1–0.

Men glädjen var kortvarig. Efter videogranskning dömdes målet bort för offside.

I stället var det Arsenal som tog ledningen. Hemmalagets Chris Basham gick lite väl hårt in i en situation med Alexandre Lacazette i straffområdet och Arsenal fick en gyllene chans att ta ledningen på straff.

En chans som Nicolas Pépé förvaltade väl när han lade in bollen i högra hörnet för bortalaget från London.

I den 57:e minuten nickade Sheffields John Egan in kvitteringen men linjedomaren var snabbt uppe med flaggen och målet dömdes bort för offside.

Sedan såg det länge ut som att Arsenal hade avancemanget klart, men i den 87:e minuten fick David McGoldrick tag på bollen i straffområdet och sköt in 1–1.

Matchen var plötsligt fullt levande igen.

Men i den 91:a minuten blev det väldigt öppet i Sheffieldförsvaret vilket Dani Ceballos utnyttjade och satte 2–1.

Efter det kunde inte Sheffield, trots de sex tilläggsminuterna, komma tillbaka.

Därmed är Arsenal vidare till semifinalspelet som lottas senare i dag. Manchester United är vidare sedan tidigare och även Chelsea är klart för semi efter 1–0 borta mot Leicester. Engelsmannen Ross Barkley satte segermålet i den 63:e minuten och gav Chelsea fortsatt hopp om att ta sin andra FA-cuptitel på tre år.

Newcastle–Manchester City spelas senare under kvällen.