NBA

Tidigare NBA-stjärnan Cedric Ceballos kämpar för sitt liv

Av: 

Simon Eld

Cedric Ceballos under tiden i Los Angeles Lakers.
Cedric Ceballos under tiden i Los Angeles Lakers.

SPORTBLADET

Den tidigare NBA-stjärnan Cedric Ceballos är inlagd med covid-19.

Under karriären gjorde han elva säsonger i NBA, nu kämpar han för sitt liv.

”Jag är på min tionde dag på intensiven och covid-19 ger mig ordentligt med stryk”, skriver Ceballos på sin Instagram.

Cedric Ceballos gjorde elva säsonger i NBA, under de åren spenderade han längst tid som spelare för Phoenix Suns, Los Angeles Lakers and Dallas Mavericks. Han togs även ut i NBA:s All Star-lag under 1995, men nu kämpar han för sitt liv i covid-19.

Den 27 augusti skrev Ceballos att han var tvungen att ställa in ett golfevent för för sin välgörenhetsstiftelse. Han skrev då på Instagram att han hade fått covid-19 och vilade hemma.

Men nu är han alltså inne på sin tionde dag på intensiven. Covid-19 har tagit hårdare på den nu 52-åriga amerikanen än vad han trodde att det skulle göra.

”Jag vill be hela min familj och alla mina vänner att be för att jag ska bli bättre. Om jag har gjort något mot dig tidigare vill jag nu offentligt be om ursäkt. Min kamp är inte slut”, skriver Ceballos i sitt Instagram inlägg på tisdagen.

Tidigare hälsoproblem

Under 2011 drabbades Ceballos även av ”flera mindre hjärtattacker”. Han genomgick en operation för att öppna blockerade artärer och lyckades återhämta sig. Vilket han själv trodde hade att göra med att han då gått ner i vikt för att göra sig redo för att spela igen.

Under sin tid i sjukhussängen har Ceballos fått många hälsningar från tidigare basketprofiler, fans och NBA. Bland annat från Earvin ”Magic” Johnson.

”Jag ber för tidigare Lakers-spelaren Cedric Ceballos”, skriver Johnson på Twitter.

”Alla medlemmar i NBA-familjen tänker på dig Cedric Ceballos medan du kämpar tappert mot covid-19. Vi önskar och hoppas att du återhämtar dig helt och snabbt”, skriver NBA på Twitter.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Familjer pressas på jättebelopp för att få hem sina barn

ÄMNEN I ARTIKELN

NBA

Basket

Covid-19

Los Angeles Lakers