Chimaev kommer gå en huvudmatch

”Möter en topp 10-rankad motståndare”

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Khamzat Chimaev är namnet på hela MMA-världens läppar.

Efter senaste 17 sekunders-knocken är nu datumet för supersvenskens nästa match spikad.

Han kommer gå en huvudmatch i Vegas, det bekräftar UFC-bossen Dana White på en presskonferens från ”Fight Island” i Abu Dhabi.

Det började med en tweet från UFC:s nya kelgris, Khamzat Chimaev, och bekräftades senare av högsta hönset, Dana White.

– Jag har ett datum. Fem ronder i ett ”main event”. Tack Dana White för att du håller vad du lovar, twittrade Chimaev under torsdagen.

Senare, på en presskonferens för UFC 253, bekräftade White uppgifterna i Chimaevs tweet. UFC-presidenten nämnde dock ingen motståndare för svensken med tjetjenska rötter. Men däremot fick vi reda på att Chimaevs nästa match inte kommer vara på ”Fight Island”, där UFC håller till de kommande fem veckorna.

– Han kommer fightas i Vegas, sa Dana White.

White frågades sen ut av journalister på plats och bekräftade att Chimaevs nästa motståndare kommer vara en topp 10-rankad fighter och att det kommer vara en huvudmatch som är fem ronder. Men UFC-bossen avslöjade inte vilken viktklass matchen kommer vara i. Chimaev har gått två matcher i mellanvikt, och en i Weltervikt, som tidigare varit hans naturliga viktklass. Men ”Borz” (Vargen) som han kallas har sagt att det inte spelar någon roll vilken viktklass han fightas i.

Foto: VIAPLAY

Utmanar legendarer och världseliten

Stjärnskottet vann senast efter att ha knockat den rutinerade Gerald Meerschaert. Matchen var slut efter bara 17 sekunder och det var Chimaevs tredje vinst i UFC. Svensken har dominerat alla tre matcher och avslutat sin motståndare i den första ronden i de två senaste. Samtidigt som alla väntar på att få veta vem som blir supersvenskens nästa motståndare, så fortsätter Chimaev själv att utmana världseliten till höger och vänster på sociala medier.

– Ge mig (Jorge) Masvidal, (Colby) Covington, (Leon) Edwards, ”Wonderboy” (Steven Thompson), Damian (Maia). De har bara olika ansikten, resultatet kommer bli detsamma. ”Smash, let’s go”, skriver Khamzat Chimaev på twitter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN