Rebecca Peterson vann första omgången av Franska öppna

Rebecca Peterson, 25, räddade tre matchbollar mot Shelby Rogers i första omgången av Franska öppna.

Rebecca Peterson gick ut mot amerikanskan Shelby Rogers i den första omgången av Franska öppna.

Det blev en match som varade i tre timmar.

Först då kunde 26-åringen slå in matchbollen i Paris.

Men det satt långt inne.

Amerikanskan, rankad 47:a i världen, vann första setet i tiebreak och hade matchbollar i det andra setet mot svenskan. Rebecca Peterson räddade tre matchbollar i andra tiebreak och tog sedermera hem setet.

Swiatek väntar

I det tredje visade Peterson klass och beslutsamhet när hon gick upp i 5–1-ledning. Till slut kunde hon vinna med siffrorna 6–7, 7–6, 6–2 och är vidare till andra omgången.

Där väntar nu tennisvärldens hetaste spelare i form av Iga Swiatek, 20.

Polskan är titelförsvarare av turneringen och visade klassen så sent som för några veckor sedan när hon sopade banan med världseliten i WTA-turneringen i Rom.

Finalen vann 20-åringen efter att ha krossat den tjeckiska stjärnan Karolína Plísková med 6–0, 6–0 på 48 minuter.