Extra träning för Bengtsson som rev ut sig direkt

Publicerad:
Angelica Bengtsson i Göteborg
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Angelica Bengtsson i Göteborg

SPORTBLADET

GÖTEBORG. I toppform direkt i premiären. Men på Ullevi ställde vindarna till det för Khaddi Sagnia.

Och för Angelica Bengtsson blev det en tung eftermiddag.

– Men jag fick till ett extra träningspass i stället, man får se det positivt, säger hon.

Jump Challenge-galan på Ullevi bjöd på fina hopp av Armand Duplantis och ett fint besked från längdhoppssegraren Thobias Montler som vann via ett hopp på 8,13 meter (i lite för stark medvind).

Men på damsidan var det inte lika muntert. I alla fall inte för Angelica Bengtsson. Den svenska rekordinnehavaren försvann direkt på ingångshöjden 4,45. Detsamma gjorde Lisa Gunnarsson och plötsligt var Michaela Meijer ensam kvar i tävlingen. Hon hoppade 4,72 i veckan, världsårsbästa. Nu satte hon upp ribban på 4,82 meter, men var aldrig riktigt nära. 

Ändå betydligt närmare god form än Angelica Bengtsson. Eller?

– Nä, det kunde ha blivit väldigt mycket bättre… Men på uppvärmningen fick jag till väldigt fina hopp och jag hade bra självförtroende från min första tävling i förra veckan. Så kroppen kändes fantastisk i dag, säger Bengtsson.

Lite för fantastisk till och med.

– Ja, när tävlingen väl kom igång så… glömde jag tekniska detaljer. Jag tänkte att det skulle gå vägen automatiskt, men det gjorde det inte. 

När damtävlingen blev en snabb historia fick hon i stället möjlighet till ett extra träningspass. Medan Armand Duplantis på mattan bredvid hoppade allt högre upp mot sex meter så tränade Bengtsson på ansats och upphopp.

– Jag rättade till det som inte funkade, vi kom fram till vad som var fel. Det var väldigt skönt, för jag skulle annars inte hinna med ett stavpass till innan nästa tävling på torsdag. 

Khaddi Sagnia vann damernas längdtävling, men kom inte heller hon upp i samma formkurva som i säsongspremiären för snart två veckor sen. Då hoppade hon nytt personligt utomhusrekord, 6,81. På Ullevi kom hon inte längre än 6,64 meter.

Två övertramp och ett par hopp där hon tog sats en bra bit från plankan gjorde att hon i Dplay sågades hon av experten Veronica Eriksson. 

– Khaddi hade väl behövt både sextant och gps för att hitta plankan i dag, säger Eriksson och menade att hon gjorde misstag som man annars bara ser på juniortävlingar.

Längdhoppsstjärnan skrattar glatt åt kritiken.

– Det är i början av säsongen och jag har inte hoppat så mycket. Men nu har de fått se det på seniortävlingar också. Är jag väldigt säker på min ansats så kan jag göra det bra i hård vind också, men i dag blev det väldigt konstigt. Första halvan av ansatsen så hade jag medvind, men sen vände det och blev motvind in mot plankan. Då är det svårt och jag kom fel. Men det är bra träning, vi behöver verkligen tävla i de här förhållandena. Ju fler gånger jag får göra det, desto bättre klarar jag av det nästa gång. 

Publicerad:

LÄS VIDARE