Hyllas: ”Visar hur tuffa mammor är”

Williams slog ut Pironkova

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Serena Williams.
Foto: Seth Wenig / TT NYHETSBYRÅN
Serena Williams.

Serena Williams, 38, vann ”mammornas kamp” i US Open.

Sedan hyllade hon sin motståndare.

– Det här visar hur tuffa mammor är, säger amerikanskan efter segern.

Våren 2018 blev Tsvetana Pironkova, 32, mamma till en liten pojke. Efteråt bestämde sig bulgariskan för att ta en paus från tennisen. I årets US Open gjorde hon comeback efter sitt tre år långa uppehåll. En succéartad comeback som räckte hela vägen till kvartsfinal.

Väl där tog det dock stopp.

Tidernas bästa spelare på damsidan, Serena Williams, vände 0–1-underläge i set till seger (4–6, 6–3, 6–2) och är därmed klar för semifinal.

Foto: Seth Wenig / TT NYHETSBYRÅN
Tsvetana Pironkova.

”Helt otroligt”

Efteråt var Williams, som själv blev mamma hösten 2017, full av beundran för sin motståndare.

– Det här visar hur tuffa mammor är. Klarar man av att föda barn så klarar man av vad som helst. Det visade Tsvetana i dag. Hon spelade fantastiskt bra, säger amerikanskan i Eurosports sändning.

– Det är faktiskt helt otroligt att det här var hennes första turnering på tre år. Själv kunde jag knappt vinna en match när jag gjorde min comeback. Tsvetana är verkligen grym! Det sa jag till henne efter matchen också. Herregud, att spela match och sedan direkt gå hem och byta blöjor … det är som att leva ett dubbelliv. Det är nästan surrealistiskt att hon klarade av det så bra.

Jagar nummer 24

För Serena Williams del går jakten på ännu en grand slam-titel vidare. Superstjärnan har 23 stycken just nu och jagar således sin 24:e. Lyckas hon gå hela vägen så kliver hon upp på samma antal som Margaret Court.

– Det handlar bara om att fortsätta så här. Att aldrig ge upp. Jag var lite seg i början av den här matchen, så det är något jag måste rätta till om jag ska kunna fortsätta vinna, säger Williams.

Det ska tilläggas att Margaret Court tog 13 av sina grand slam-titlar före den öppna eran.

Publicerad:

LÄS VIDARE