Publicerad 2021-11-04

LEKSAND. Djurgården gjorde det få hade förväntat sig på torsdagskvällen.

Slog topplaget Leksand på bortaplans.

– Vi åker ut och lallar, sa Leksandsbacken Tobias Ekberg i intern-tvn.

Inför matchen handlade allt om Leksands korttidslån av ärkerivalen Mora IKs lagkapten.

Smart eller korkad bytesaffärs?

Extremt mycket känslor i svall efter den oväntade värvningen och anledningen till lånet var att Leksand hade drabbats av ett sent återbud när Justin Kloos kastade in handduken på matchdagen. Därtill ska läggas jobsposter gällande medverkan för Jesper Kandergård, Patrik Zackrisson och en utlåning av Fredrik Forsberg till Almtuna.

Blev för mycket för Leksands sportsliga ledning som drog i livlinan och lånade in en spelare från ovansiljan.

Sett till den första perioden var inlåningen inte genialisk. Leksand gjorde en av sina svagare perioder den här säsongen.

Leksand uppträdde energilöst och Djurgården, som är långt bakom masarna i tabellen, höll i taktpinnen.

0–1 kom efter ett fint spel av Rhett Rakhshani där Filiph Engsund till slut fick ett helt öppet mål.

0–2 kom fyra minuter därefter och det var hemvändaren Marcus Sörensen som satte sitt åttonde mål för säsongen.

Poängkungen reducerade

För Djurgården var det en ypperlig förstaperiod och kanske lite oväntad efter att man tappat i inledningen i de flesta matcher i SHL den här hösten.

– Vi åker ut och lallar, sa backen Tobias Ekberg i intern-tvn om den första perioden.

I den tredje perioden exploderade matchen vid ställningen 1–3 till Djurgården.

Ett lamt hemmalag växlade upp och jagade hysteriskt reduceringen och kvittering.

Det förstnämnda kom via Max Veronneau, 2–3.

Djurgården försvarade sig med omsorg och med noggrannhet. Niklas Svedberg, målvakt i Djurgården, gjorde några ypperliga räddningar och gav sitt lag en rejäl chans att vinna matchen.

I slutskedet tog Leksand ut målvakten, men skapade inte något riktigt vasst läge.

Istället blev det gästerna som satte slutresultatet 2–4.

Det här var andra raka segern för Djurgården som jagar att undvika en kö-plats i serien.