Talade ut i natt efter kritiken

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sivertsson svar efter Gulldéns kritik

Isabelle Gulldén kritiserade Thomas Sivertsson efter kollapsen mot Danmark.

Nu svarar förbundskaptenen på kritiken.

– Jag tror inte på den ledarstilen där man liksom skäller eller hotar, säger han.

Gulldén riktade kritik mot ledarna efter storförlusten mot Danmark - nu svarar Sivertsson.
Foto: TT
Gulldén riktade kritik mot ledarna efter storförlusten mot Danmark - nu svarar Sivertsson.

Sverige förlorade VM-åttondelsfinalen mot Danmark efter en genomklappning i första halvlek. Hemmalaget gjorde 7-0 de sista 13 minuter och efter det kunde Sverige inte resa sig.

Efter förlusten var stjärnan Isabelle Gulldén kritisk mot ledarstaben med förbundskapten Thomas Sivertsson i spetsen.

– Danmark var extremt taktiskt förberedda. Vi blir för lättlästa i första halvlek. Vi har inga lösningar alls, sa Gulldén och efterlyste en utskällning.

– Man behöver någon som smäller en på käften.

Talade ut på hotellet

Gulldén och förbundskaptenen hade ett snack på hotellet efter uttåget.

– Bella kom ner och pratade med mig sent igår kväll och vad ska jag säga? Det är helt okej att tycka vad de tycker i de situationer, men hon menade också att de också skulle ha gjort saker bättre, säger Sivertsson och fortsätter:

– Jag är inte helt säker på att utskällningar, eller vad man nu ska säga, alltid är en modell till trygghet och framgång. Om man ser på andra tränarteam som det holländska, de är alltid lugna och engagerade och går vidare utan att behöva höja rösten. Sen kan jag förstå att de kan känna att de vill ha ett ”wake up-call”.

Men det är inte din stil?

– Jag tror inte på den tränarstilen där man liksom skäller eller hotar, det skulle aldrig vara min stil. Sen kan man köra wake up på andra sätt och där kan man också utveckla sig. Det viktigt är att vi i tränarteamet kan utveckla oss och att spelarna också ser inåt. Vi gör fler tekniska fel i den här matchen än i de andra matcherna.

Osäker på framtiden

Sverige blev defintivt klart för OS-kvalet efter att resultat i måndagens åttondelsfinaler gått rätt väg. Sivertsson har kontrakt över OS och EM, men lämnar inte något klart besked om framtiden.

– Jag tycker att det är alldeles för tidigt, det är så mycket känslor. Jag vill smälta hela VM och så får vi se hur det slutar. Det görs alltid en mästerskapsutvärdering som ligger till grund för allting.

Hur ser du på VM nu, var det ett misslyckande?

– Det som blir en besvikelse är den kvarten när vi underpresterar och det gör att det blir en dålig känsla. Då glömmer man snabbt de här fem matcherna där vi har ett jäkla go, gör mål och kämpar. Hela VM var inte dåligt prestationsmässigt, men resultatmässigt.

Publicerad: