Klart: Här är svenska truppen till avslutningen av världscupen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Avslutningen av världscupen närmar sig.

Och trion Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Linn Svahn är med.

– Linn är väldigt taggad på att få tävla igen, säger Svahns personliga tränare Ola Ravald.

Sportbladet kunde tidigare under måndagen avslöja att Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Linn Svahn åkt med landslaget till avslutningen av världscupen i längdskidor (Engadin, Schweiz).

– Jag pratade med alla i morse och då var det bra med alla tre, sa landslagschefen Anders Byström om ovan nämnda trio då.

– Jag hoppas ju såklart att de kan starta alla tre, fortsatte Byström.

Och senare under dagen släpptes den svenska truppen – och där var mycket riktigt Kalla, Karlsson och Svahn tre av namnen som var uttagna.

– Vi har genomfört ett strålande världsmästerskap med sju medaljer till Sverige. Nu ska vi ladda om för de sista två tävlingarna för säsongen, säger Byström i ett pressmeddelande.

”Ska avsluta på bästa sätt”

Byström fortsätter:

– Vi ska avsluta på bästa sätt och gå för nya pallplatser innan vi summerar en ovanlig världscupsäsong. En avslutande jaktstart på tre och fem mil blir en häftig final i vacker omgivning längs Engadin Ski Marathons sträckning.

Ola Ravald, Linn Svahns personliga tränare, till Sportbladet:

– Hon tar fortsatt en dag i taget. Hon är frisk nu så nu gäller det att försöka få igång kroppen igen efter det som varit. Hon är väldigt taggad och sugen på att få tävla. Hon hoppas att dagarna blir bra och att hon kan få lite positiva svar, säger han och fortsätter:

– Det betyder mycket för henne att hon fick möjligheten att åka vidare. Det var inget höjdar-VM och hon söker ny energi och nya utmaningar hela tiden. Hon har släppt det bakom sig och vi kommer göra en utvärdering efteråt. Nu vill hon rikta sin energi och försöka få igång allt mot helgens tävlingar. Hon är väldigt glad att hon fick följa med.

Det är redan avgjort i de totala världscupen samt sprintcuperna, men i distanscupen på damsidan är det fortfarande öppet – där Ebba Andersson har chans att ta sig förbi Jessie Diggins.

Se den svenska truppen i faktarutan nedan.

Publicerad:

LÄS VIDARE