Så ska Red Bull besegra Mercedes på Imola

Max Verstappen: Har en bra känsla

Publicerad:
Uppdaterad:
På söndag 15.00 smäller det i Formel 1 igen.
Foto: Bryn Lennon / Getty Images Europe
På söndag 15.00 smäller det i Formel 1 igen.

SPORTBLADET

I premiären utmanade Max Verstappen Lewis Hamilton – trots stora problem med sin Red Bull. På Imola är han redo att slå tillbaka.

Mycket tack vare Red Bulls nya uppdateringar.

– Vi kan betydligt bättre än vad vi visade senast, säger Max Verstappen.

Efter tre veckors paus är Formel 1 redo för säsongens andra lopp. Premiären var en mycket spännande duell mellan den regerande världsmästaren Lewis Hamilton och utmanaren Max Verstappen som avgjordes när bara ett par varv återstod. Nu väntar en helt annan uppgift, men återigen står samma förare i fokus.

Hamilton mot Verstappen.

– Detta är ju inte Bahrain, kanske var det en tillfällighet? Jag tror inte det och har en bra känsla att det inte var så, säger Max Verstappen på pressträffen inför helgens lopp.

”Måste vara felfri för att slå Mercedes”

Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, är raka motsatsen till Bahrain International Circuit , där premiären avgjordes. Där ligger banan i öknen, den är modern och har breda avåkningszoner. Imola tillhör däremot den gamla skolan, den har ett fint flyt, men det är trångt och svårt att köra om.

Det är en bana där kvalet kommer att spela en avgörande roll och där Red Bull förväntas ha en fördel.

Foto: Mark Thompson / Getty Images Europe
Max Verstappen.

– Jag tror att det paket som vi har, med en konkurrenskraftig motor och ett följsamt chassi, kommer att ligga på samma nivå som Mercedes, säger Red Bulls motorsportkonsulent Hemlut Marko till formel1.de.

– Mercedes kan man bara slå när man är helt felfri. Allt måste fungera. Vi utgår i från att det kommer att se liknande ut på Imola, men vi hoppas på en annan ordning på pallen. Att Max vinner.

Uppdateringar för Red Bull

Så var inte fallet i Bahrain. Där hade Red Bull problem med bilen både i kvalet och i racet.

– Vi tappade upp till tre tiondelar i första sektorn och vi hade inte det fäste som behövdes för att Max skulle köra till sig det försprång han hade behövt för att kunna gå i depå tidigare än Mercedes. Dessutom tvingades vi dra ner prestandan i motorn eftersom temperaturen var för hög, förklarar Marko.

Till helgens deltävling kommer teamet med ett gott självförtroende och en uppdaterad bil. De tre tävlingsfria veckorna har ägnats åt analyser och utveckling av bilen.

– Samtidigt kommer Mercedes också att ha förbättrat sig, så vi måste säkerställa att vi kan fortsätta att utveckla bilen och hela tiden ta med oss nya uppdateringar till racen för att göra den ännu snabbare, förklarar Max Verstappen.

Redan i höstas var Red Bull och Max Verstappen snabba på Imola, de slogs om en pallplats fram, till dess att ett däck gick sönder och racet slutade i gruset.

Det får inte hända en gång till.

F1-bloggen med det snacket från träningarna och schemaändringarna inför F1 på Imola

Annas motor - veckans snackisar den 17 april 2021

Pole position

IndyCar

17 lopp. Sex av dem avgörs inom en och en halv månad. Scott Dixon jagar sin sjunde titel och både Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist finns med i kampen om segrar. Missa inte det!

2) Marc Marquez

Den flerfaldige världsmästaren är tillbaka. Han gör comeback när motoGP kör i Portugal i helgen. Han är knappast tillbaka för att glida runt i mittfältet, men räcker det för kampen om VM-titel?

3) Max Verstappen

Så nära i premiären. Kan han utmana F1-giganten Lewis Hamilton på Imola? I Bahrain avgjorde strategin till Mercedes fördel, men farten den har Red Bull.

4) Linus Lundqvist

Den svenske talangen är rookie i IndyLights, serien under IndyCar. Målsättningen är att vinna för att få ett stipendium till IndyCar 2022. Säsongen inleddes med att Lundqvist var träningssnabbast på Barber Motorsport Park

5) Dino Beganovic

Han är Sveriges mest spännande racingtalang och tillhör Ferraris förarakademi. Nu startar 17-åringen säsongen med Prema Powerteam i Formula Regional European Championship.

6) Daniel Ricciardo

McLarens F1-förare avslöjar att det finns möjligheter för samarbeten mellan teamen i F1 och IndyCar, men även i Touringcars. Det har VD Zak Brown berättat.

– Zak vill gärna se oss i den andra formelbilsserien i USA, förklarar Ricciardo för motorsporttotal.

– När jag skrev på sa han att borde försöka få dig att köra Bathurst 12-timmars. Om kalendern tillåter och jag får frågan, säger jag ja.

7) Kanada GP

Enligt ”Radio Canada” ställs Kanadas GP i Formel 1 in på grund av pandemin, istället pratas det om att tävlingen som ska avgöras i juni flyttas till Turkiet eller tyska Nürburgring.

8) WRC

VM i rally drömmer om att växa ytterligare, stallen ser gärna en utveckling mot Ryssland och Indien. Rally Sweden kommer nästa år att avgöras i Umeå med omnejd.

9) Elitserien i speedway

På grund av de rådande restriktionerna skjuts premiären av Elitserien upp en månad, till den 1 juni.

10) Jennifer Jo Cobb

För första gången på tre år är en kvinna tillbaka i NASCARS högsta liga. 47-åringen debuterar den 25 april och har tidigare kört närmare 250 tävlingar i mästerskapets andra och tredje division.

Motorstopp

VM i Speedway

VM-premiären i Italien har ställts in på grund av pandemin, nu har även säsongens andra GP i Tyskland gått samma öde till mötes. Förhoppningen är att genomföra VM-premiären i Prag den 5 juni. Målsättningen är att säsongen ska innehålla elva Grand Prix, varav ett av dem i Målilla den 14 augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE