Newgarden och Dixon i kamp om titeln i IndyCar

Publicerad:
Josef Newgarden klamrar sig fast i titeljakten i IndyCar.
Foto: Charlie Neibergall / TT NYHETSBYRÅN
Josef Newgarden klamrar sig fast i titeljakten i IndyCar.

SPORTBLADET

Scott Dixon har ledningen i IndyCar - men Josef Newgarden har inte gett upp.

Seger i Indianapolis gör att den regerande mästaren är med i kampen om titeln när två lopp återstår.

Felix Rosenqvist hade chansen på en pallplats sju varv från mål. Han hade en bra strategi och kämpade för en andraplats, men hade redan använt all sin extra fart i ”push to pass”. Det gjorde att han inte kunde hota Colton Herta som låg tvåa och han kunde varken försvara sig mot Alexander Rossi eller Reenus Veekay.

Det slutade med en femteplats för Rosenqvist vilkset gör att han är tia i mästerskapet. Kollegan Marcus Ericsson tog sig i mål på plats tio.

”Jag hade en rymdraket igen”

I täten fortsätter kampen mellan Dixon som startade säsongen på ett imponerande sätt och jagande Newgarden. Den sistnämnde gjorde allt rätt och vann loppet på GP-slingan i Indianapolis, det gav honom 50 nya poäng medan Dixon som hade betydligt större problem slutade nia och tappade hela 32 poäng på sin tuffaste konkurrent.

– Jag hade en rymdraket igen, bilen var fantastisk, säger Josef Newgarden till NBC efter loppet.

En av tre avklarade

– Det var en stor uppförsbacke från början, nu är det bara en kulle kvar. Vi sa att vi behöver ha tre perfekta race för att lyckas ta in detta, nu har vi lyckats med det första. Det är två kvar.

Det gör att det nu skiljer 40 poäng, vilket är mindre än en seger, mellan de båda flerfaldiga mästarna Dixon och Newgarden när två lopp återstår. Det första av dem avgörs i morgon lördag på samma bana, medan det andra avgörs i St Petersburg den 25 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE