Publicerad:

F1-stjärnan bryter tystnaden efter fansens oro

Av: Anton Johansson

Publicerad:

Lewis Hamilton var på ett evenemang där Idris Elba och Sophie Grégoire Trudeau befann sig, två personer som har testat positivt för corona.

Formel 1-stjärnan meddelar nu att han har isolerat sig sedan över en vecka tillbaka, men att han inte uppvisar några symtom.

Det var i början av mars som Hamilton var på evenemanget med skådespelaren Idris Elba och Sophie Grégoire Trudeau, fru till Kanadas premiärminister Justin Trudeau. Alla tre finns även med på en bild tillsammans.

Efteråt har det spekulerats om även Hamilton har smittats.

Visar inga symtom

Nu meddelar 35-åringen på sitt Instagramkonto att han inte uppvisar några coronasymtom men att han har isolerat sig sedan förra fredagen.

”Det har funnits spekulationer om min hälsa efter att jag var på ett evenemang med två personer som senare testade positivt för coronaviruset. Jag vill låta er veta att jag mår bra och tränar två gånger om dagen. Jag har noll symtom och det har gått 17 dagar sedan jag träffade Idris och Sophie”, skriver han.

Lewis Hamilton använde munskydd vid sin senaste flygresa.
Foto: TT / INSTAGRAM (@lewishamilton)
Lewis Hamilton använde munskydd vid sin senaste flygresa.

"Jag pratade med min doktor och dubbelkollade om jag behövde ta ett test men sanningen är att det bara finns ett visst antal test tillgängliga och det finns folk som behöver de mer än mig,  speciellt eftersom jag inte visade några symptom."

Inför F1-premiären i Melbourne, som skulle hållas förra helgen, var Hamilton kritisk till att den planerades att hållas. På planet dit la han upp en bild där han flög med en ansiktsmask.

– För mig är det chockerande att vi sitter här nu, sade han till reportrar inför den första träningsrundan i Melbourne.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: