Federer vann inför rekordpublik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Rebecca Blackwell / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Roger Federer besegrade Alexander Zverev i en uppvisningsmatch i Mexiko.

Och han gjorde det inför rekordpublik.

Enligt ESPN var 42 517 åskådare på plats i världens största tjurfäktningsarena (La Plaza de Toros, Mexiko City) för att bevittna stjärndrabbningen.

Det tidigare publikrekordet för en tennismatch hölls av Serena Williams och Kim Clijsters, som 2010 möttes inför 35 681 åskådare i Belgien.

Nu är alltså det rekordet slaget.

När den schweiziske tennislegendaren Roger Federer ställdes mot tyske stjärnan Alexander Zverev under en uppvisningsmatch i Mexiko så var det 42 517 åskådare på plats enligt ESPN.

Matchen, som avgjordes på världens största tjurfäktningsarena (La Plaza de Toros) vanns av Federer efter tre set (3–6, 6–4, 6–2).

”Jag kommer aldrig glömma den här magiska aftonen i Mexiko City. Vi slog detta rekord tillsammans”, skriver stjärnan på Twitter.

Nytt rekord i Kapstaden?

Redan innan lördagens rekordmatch har dock Federer haft ett ytterligare publikrekord i sikte.

I februari så ställs schweizaren mot sin antagonist Rafael Nadal i en uppvisningsmatch i Kapstaden och Sydafrika, i Cape Town Stadium som har en publikkapacitet på 55 000 personer. Förutom att de två giganterna ska mötas så ska de dessutom, enligt nyhetsbyrån, Reuters göra upp i en dubbelmatch som uppladdning. En dubbelmatch där Federer spelar med Microsoftgrundaren och mångmiljardären Bill Gates, och Nadal med den sydafrikanske komikern Trevor Noah.

Publicerad:

LÄS VIDARE