Holland tappade 2–0 till 2–2 mot Ukraina.

– Det är ett stort internationellt genombrott, hyllar expert Daniel Nannskog i SVT.

Han klev in i startelvan och gjorde sin blott 20:e landskamp för Holland

i EM-premiären mot Ukraina.

Då var PSV-spelaren Denzel Dumfries inblandad i ALLT.

Han hade en fot med i förarbetet till Georginio Wijnaldum ledningsmål i inledningen på den andra halvleken efter ett inspel från höger och fem minuter senare gav han Wout Weghorst öppet mål efter att ha uppehållit två ukrainare i straffområdet.

Weghorst skickade in 2–0 och då tycktes det vara klappat och klart i Amsterdam.

Blev stor hjälte

Men icket.

Med kvarten kvart borrade Andriy Yarmolenko in reduceringen med vänstern när han tryckte till från distans och fick drömträff.

Fyra minuter senare knoppade Roman Yaremchuk in kvitteringen.

Då var det plötsligt fördel Ukraina.

Men från ingenstans dök Denzel Dumfries fram på ett inlägg i den 85:e minuten och nickade in segermålet för holländarna – högerspringarens första i landslagströjan.

– Det är ett stort internationellt genombrott. Det borde vara storklubbar som är intresserade, säger Daniel Nannskog i SVT.

Segern innebär att Frank De Boers manskap fått en kanonstart på mästerskapet. För Ukraina är det tyngre. Landet är nu den nation som har förlorat flest matcher i rad i EM, tillsammans med Jugoslavien. Ukraina har förlorat sex matcher i rad. Senaste vinsten kom mot Sverige 2012, 2-1.