Chockartat självmål – men vann ändå

Publicerad 2021-03-25

Västerviks Gilbert Gabor stod för ett märkligt självmål mot Södertälje.

Västervik kvitterade matchserien mot Södertälje.

Men Gilbert Gabor gjorde det inte lätt för det egna laget när han drog en backhand rakt i eget mål.

– Han bad om ursäkt, säger Västerviks målvakt Daniel Marmenlind i C More.

I historieböckerna kommer det stå att Lucas Carlsson kvitterade till 1–1 mot Västervik i hockeyallsvenska kvartsfinalens andra match.

Men verkligheten var klart märkligare. Efter tekning hamnade pucken hos Västerviks Gilbert Gabor som åkte framför eget mål och sen lade i väg en backhand – rakt in i eget mål förbi en överraskad Daniel Marmenlind i egna kassen.

”Desperat räddning”

– Han bad om ursäkt, det var en blunder. Men jag ska också vara med där, jag kollade upp i banan för att kolla vad jag hade övriga spelare så jag får ta på mig det lite också, säger Marmenlind i C More i första periodpausen.

Men Marmenlind kan hålla huvudet högt efter perioden ändå. För han stod för en av årets svettigaste räddningar redan efter 12 sekunder när han lyckades freda ett nästan helt övergivet mål med klubban när Nick Olesen sköt från nära håll.

– En desperat räddning, säger Marmenlind.

– Jag tror aldrig jag har missat ett sådant läge, säger Olesen.

Västervik gick till periodpaus i ledning 2–1 och även om Nick Olesen fick utdelning till slut när han kvitterade i mellanakten så blev det Västervik som gick segrande ur andra mötet. Oskar Pettersson stod för två mål – det andra efter fint förarbete från olycksgubben Gilbert Gabor – och Viktor Liljegren avslutade målskyttet till 5–2.

I kvällens andra kvartsfinal gick Karlskoga upp till 2–0 i matcher mot Västerås. Precis som i första matchen gick man upp till 3–0-ledning innan Västerås vaknade. Den här gången kom man också i fatt till 4–4 efter en lång videogranskning när Marcus Bergman målade precis innan Jesper Johansson körde på Bik Karlskogas målvakt Tim Juel.

Det slutade med mål och utvisning och i det efterföljande powerplayet avgjorde Karlskoga med 5–4 av Axel Bergkvist. Samme Bergkvist som i går plockade av gipset efter en handledsfraktur.