”Alla var övertygade om att allt gått bra”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrick och Hannah Ekwall.
Foto: ANTON ENERLÖV
Patrick och Hannah Ekwall.

Tv-profilen och sportjournalisten Patrick Ekwall, 55, och hustrun Hannah Ekwall, 38, trodde att Hannahs behandling mot bröstcancer var på rätt väg.

Men i torsdags kom beskedet att cancern har spridit sig till levern.

Under en semester i vintras upptäckte Hannah Ekwall att hon hade en knöl i bröstet. Det visade sig vara bröstcancer och i våras påbörjade hon en cellgiftsbehandling.

I en intervju med Sportbladet i augusti pratade Patrick och Hannah öppenhjärtigt om sjukdomsperioden. Där och då var prognoserna goda. Hon hade slutat med cellgifter sedan några veckor tillbaka och på en mammografi strax efter midsommar kunde man knappt se tumören.

Väntar på fler röntgensvar

Men i torsdags kom chockbeskedet att cancern har spridit sig till levern.

”Jag väntar på svar på fler röntgenundersökningar om det finns på ännu fler ställen. Ingen kan säga hur lång tid jag har kvar. I värsta fall månader. I bästa flera år. Jag kommer börja med cellgifter på tisdag för att bromsa förloppet o ge mig mer tid”, skriver Hannah Ekwall på Instagram.

Patrick Ekwall:

”Min fantastiska fru Hannah Ekwall har krigat sig genom åtta månaders bröstcancerbehandling och alla var övertygade om att allt gått bra. Igår kom chockbeskedet att cancern spridit sig till levern och kanske andra delar av kroppen. Tyvärr, ser det inte alls särskilt bra ut. Vi hoppas på mirakel nu”, skriver han.

Sportbladet har fått godkännande att citera inläggen på Instagram.Publicerad:

LÄS VIDARE