Villa Lidköping till final i svenska cupen – ”Jag trodde faktiskt att vi skulle klara det här”

Publicerad 2021-10-03

Regerande mästarna Villa Lidköping stod emot och vann (4–3) mot Sandvikens i semifinalen i svenska cupen.

Stort drama efter rött kort på stjärnbacken Martin Johansson som missar finalen.

– De blir små och vi vinner alla närkamper. Jag trodde faktiskt att vi skulle klara det här, säger Sandvikens tränare Joakim Forslund efter slutsignalen.

Här ser du alla matcher i Svenska Cupen

Semifinalen tände till efter knappt tio minuter när flera spelare rök ihop. Förhandsfavoriten Villa Lidköping hade sett lite morgontrött ut i starten, men bråket blev en väckarklocka.

Efter cirka 20 minuters spel släppte det för Villa när Johan Löfstedt snodde bollen på mittplan och gick hela vägen runt förvaret för att sedan iskallt lägga in 1–0 mellan benen på Sandvikens målvakt Joel Othén.

Det blev två snabba mål till av Villa i slutet av första halvlek. Tim Persson petade in 2–0 efter en skottpass och sedan slog Christoffer Edlund med halvlekens sista bolltouch in 3–0 på en halvren träff.

Matchen fick sedan ordenlig fart när Sandviken klev ut och dominerade i stort sett hela andra halvlek. Via en väggpass spräckte Dennis Henrikssen nollan från kanten av straffområdet.

Efter två räddade bollar på mållinjen av Villa Lidköping stod Hannes Edlund sedan för ett konstnummer när han plockade ner bollen och slog in 3–2 på halvvolley med ryggen mot mål. Matchens snyggaste.

Villa gick ifrån till 4–2, men slutet blev dramatiskt när Villas Martin Johansson fick rött kort efter att ha slagit Forslund i huvudet. Straff till Saik, som Hannes Edlund satte till 4–3. Laget pumpades fullt av energi, men det räckte inte hela vägen.

– Vi gör en bra match, vi kanske borde tagit time-out i slutet av första. Men i andra äger vi dem, de blir små och vi vinner alla närkamper. Jag trodde faktiskt att vi skulle klara det här, säger Sandvikens tränare Joakim Forslund efter slutsignalen.

I och med det röda kortet är Martin Johansson avstängd i eftermiddagens final.