SHL Svenska hockeyligan

Biljettbedrägeri skakar Rögle

Av: 

Tomas Ros

Hans Abrahamsson

SPORTBLADET

Rögle BK har utsatts för ett misstänkt bedrägeri eller förskingring och ett pågående ärende finns hos polisens specialenhet.

– Vi har redan skiljts åt från den misstänkta personen och vi ser över våra rutiner. Våra fans ska inte bli lidande av det här, säger Håkan Eriksson, ordförande för Rögle BK.

Rögle BK har inlett säsongen på bästa sätt och i lördags inkasserade man tre poäng i hemmasegern mot Linköping.

Men samtidigt skakas klubben av en polisanmälan och ett misstänkt brott internt som gjort att en anställd på kansliet har arbetsbefriats.

Rögles ordförande Håkan Eriksson bekräftar att ett brott är under utredning.

– Det stämmer att det varit på det viset och det vi har gjort är att skiljt oss åt från den personen och sedan har vi anmält brottet, som ska ha inträffat under förra säsongen.

Vad har hänt?

– Oegentligheterna ska ha skett med biljetthanteringen. Jag vet inte omfattningen av skadan eller vilka belopp som det gäller.

Hur ser du på det misstänkta brottet?

– Det är väldigt tråkigt. Vi har agerat efter det här och vissa rutiner har ändrats. Våra fans ska inte drabbas av det här och hela affären har förvånat mig. Det här tillhör inte vanligheterna, dess bättre.

Det är regionala bedrägerienheten i södra Sverige som handhar ärendet och polisutredningen pågår just nu.

– Jag kommer inte gå in på några detaljer, men jag bekräftar att en anmälan för alternativt bedrägeri eller förskringring upprättats. Min grupp har påbörjat arbetet med ärendet, säger Thomas Johansson, gruppchef för enheten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

SHL Svenska hockeyligan

LÄS VIDARE

Wennerholm: Tur att publik inte släpptes in

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Rögle BK